Недоволни от работата на екозавода в Шишманци блокираха за час

...
Недоволни от работата на екозавода в Шишманци блокираха за час
Коментари Харесай

Протест срещу завода за отпадъци в Шишманци

Недоволни от работата на екозавода в Шишманци блокираха за час пътя за Раковски покрай метода за автомагистрала " Тракия ". С протестиращите се срещна екоминистърът Нено Димов и инспектира завода, в който до преди седмица пламтя бунище.

Шишманци, Раковски
Очакваме да ни се изпълнят желанията - заводът да проработи както би трябвало, при още един пожар - затваряне, в случай че не всяка вечер, през вечер, миризмата е воня, тези деца дишат този въздух, това е напряко закононарушение.Стоян Гигов - шеф на завода: Имаме задоволително цистерни, задоволително налична земна маса за запръстяване всекидневно.
- Как тогава допуснахте да се развие в подобен размер пожара откакто имаме всички ограничения?
Знаете, че против природата не може да се борим.Нено Димов - министър на околната среда и водите: В момента комплексното позволение позволява три разновидността. И ще станат наложително сепариране, наложително компостиране и едвам тогава остатъка депониран. Ние сме разпоредили към този момент да има доста по-големи ресурси от пръст и да има доста по-сериозно запръстяване. Ще имаме доста по-чести инспекции на районната ревизия, аз съм разпоредил и самата ревизия да бъде тествана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР