Недоволни жители на няколко софийски и пернишки села блокираха на

...
Недоволни жители на няколко софийски и пернишки села блокираха на
Коментари Харесай

Протест блокира изхода на София при Владая, вижте причината

Недоволни поданици на няколко софийски и пернишки села блокираха на няколко пъти интернационален път Е-79 на изхода на София през Владая, предава Darik News.

Протестиращите са от селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница, а основната причина за недоволството им стана желанието на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да спре реверсивното придвижване, което всяка заран се прави посредством слагане на конуси, осигуряващи две ленти за придвижване в посока столицата. Недоволните поданици пресичаха неведнъж една от пешеходните пътеки в пътния сектор, което спираше придвижването на моменти и провокира натрупването на дълги колони от коли и в двете направления. През избрани шпации от време те въпреки всичко пропускаха част от колите.

Подкрепа към митинга им показаха и поданици на градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград. Въпреки уверението от АПИ, че ръчното реверсивно ръководство на трафика през пътя Княжево – Владая въпреки всичко ще бъде обезпечавано в натоварените три, демонстрациите ще продължат.

Недоволните жители имат и второ искане – отваряне на северния излаз на с. Драгичево в посока София. Жителите на петте села сигнализират и за проблеми с отводняването на този пътен сектор и упорстват за неговото осветление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР