Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събират пред

...
Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събират пред
Коментари Харесай

Протест срещу освобождаването бащата на убиеца на Евгения, намерена в куфар

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събират пред Съдебната палата в символ на митинг против решението на съда през днешния ден.

Софийският апелативен съд освободи от ареста наказан на пожизнен затвор. Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съизвършител на сина си Орлин в прикриването на жестокото ликвидиране на младата жена и я изхвърли в куфар, е пуснат на независимост под парична гаранция от 5000 лв..

Мярката на Пламен Владимиров беше изменена през днешния ден единствено 20 дни откакто беше наказан на пожизнен затвор.

Съдът показва, че той има изрядно процесуално държание, взето е поради и тежкото му здравословно положение, както и това, че има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

Решението е дефинитивно. Именно Пламен Владимиров скри натрупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 г и се опита да заличи доказателствата за закононарушението. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен и нечовечен метод.

" В шок съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат против 5000 лв.. 5000 лева костват ли един човешки живот. Той направи сина си палач ", разяснява майката на Евгения.

" To е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно положение, само че имайте поради, че е променена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е анулация на присъдата. Тепърва би трябвало да се откри дали има подадени тъжби от страна на подсъдимите ", съобщи пред Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и представител на Софийската градска прокуратура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР