Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха

...
Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха
Коментари Харесай

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?

Недоволни жители от повече от 30 града на страната излязоха на шумни митинги по улици и булеварди през вчерашния ден, с цел да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, плануваното повишаване на " Гражданска отговорност " и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места сътвориха напрежение. В столицата за малко бе блокирано придвижването в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - Автомагистрала " Тракия " и интернационален път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни произшествия.

" Това, което се случва е обикновено, хората с право стачкуват. Не чакам да реализират нещо във връзка с настояванията, които имат, само че до политически земетресения е доста евентуално да се стигне ", разяснява в студиото на " България заран " Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

По отношение на цените на горивата някогашният длъжностен министър председател Стефан Софиянски акцентира, че митингите на жителите мъчно могат да трансформират нещо, защото става въпрос за пазарни механизми.

" Това неодобрение обаче демонстрира, че измежду обществото има огромно напрежение, което идва от несигурността на ръководещите. Налице е едно несигурно държавно управление ", сподели Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той добави още, че имайки поради непрекъснатото повишаване на цените у нас може да се счита, че в страната ни е пред прага на икономическа рецесия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР