Недоволен британски турист потърсил солидно обезщетение, заради нараняване, което получил

...
Недоволен британски турист потърсил солидно обезщетение, заради нараняване, което получил
Коментари Харесай

Абсурди: Пиян английски турист иска тлъста сума от хотел в Слънчев бряг, подът му бил мокър

„ Недоволен ” английски екскурзиант потърсил солидно обезщетение, поради пострадване, което получил падайки в хотел в Слънчев бряг. Оказва се, че повода била солидното количество алкохол, което използвал екскурзиантът, преди да се прибере в хотела, а не както той твърди в жалбата си „ поради мокра подова настилка ”. Това е един от случаите, при които част от британските туристи, посещаващи нашата страна, които от време на време години, откакто са се завърнали във Англия, предявяват големи искания за погашение на компенсации за сякаш претърпени вреди в хотели в Слънчев бряг, написа burgasinfo.com. Тези дейности на британските туристи ощетяват неимоверно доста българския туристически бизнес и са спънка за естествените бизнес връзки, безапелационни са хотелиерите. Cxeмaтa ce изpaзявa в следните cтъпĸи: тypиcтитe ce пpибиpaт y дoмa. Cлeд няколко месеца ce cвъpзвaт c aдвoĸaт, който стартира да пpитиcĸa тypoпepaтopa, a тoй - cъoтвeтния xoтeл за погашение на oбeзщeтeния. Често жалбите на задграничните курортисти са по-скоро неуместни, обясниха хотелиерите. Проблемът беше разискван на годишно общо отчетно заседание на членовете на Съюза на притежателите в Слънчев бряг. Те разискваха още въпросите с многочислените противозаконни краткотрайни обекти, казусът със законодателните и нормативни актове, които не подхождат на действителната среда и потребностите на бранша, статутът и единното ръководство на националните курорти, Законът за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.

Браншът разчита на съответни промени в законодателната политика в туризма. Съюзът ще взе участие във всички комисии, които ще преглеждат измененията в Закона за туризма и ЗУЧК. „ Продължителността на летния сезон по нашето Черноморие е към 5 месеца - от май до септември в това число. Това значи, че в случай че ние наемем задгранични жители от началото на май, то тъкмо в пика на сезона – юли и август – оставаме без личен състав. В този смисъл ние отправихме към Министерството молба да предприеме стъпки към смяна на този ограничаващ период от 90 дни, като престоят бъде повишен на 5 месеца”, добави Иванова. Според настоящата разпоредба чужденци от страни отвън Европейския съюз могат да обитават до 90 дни като сезонни служащи, без позволение за работа – единствено посредством регистрация в Агенцията по заетостта. Мярката беше призната през предходната година, с цел да компенсира дефицита на работна ръка в туристическия бранш. „ На базата на този Закон и след съвещания с управлението на Агенцията по заетостта - Бургас, възобновихме контактите си с няколко украински университета и започнахме да работим в посока на привличане на украински студенти на летни стажове на територията на к.к. Слънчев бряг. Появи се обаче следващата нормативна спънка.

Оказа се, че заетостта на студенти – уредена от Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност – е само в случаите в които чужденците учат в български висши образователни заведения. В Закона не е категорично уредено по какъв начин студенти от страни отвън Европейския съюз и учещи в задгранични висши образователни заведения биха могли да изкарат студентски стажове / практики през летния сезон на територията на туристически обекти в България, по този начин както е в останалите европейски държави”, съобщи Иванова.

В опитите си да понижи казуса с неналичието на квалифицирани фрагменти в сектора, Съюзът на притежателите е отправил писмени мнения и до Министерството на образованието и до други просветителни институции и учебни заведения с рекомендации за българската просветителна система и потребността от фрагменти за туризма. Още при започване на годината са отправени претенции до началника на Регионалното ръководство по обучение - Бургас по отношение на нуждата от фрагменти за дадена специалност и компетентност по отношение на държавния план-прием на възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм в Несебър за идната образователна година. Етикети:

Копиран текст на burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР