Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка

...
Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка
Коментари Харесай

Йотова сигурна, че Радев няма да позволи да му отнемат спецслужбите

„ Недоверие в службите изричат хора, които желаят да сложат ръка върху тях и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. “

Такава теза изрече пред публицисти във Велико Търнова вицепрезидентът Илияна Йотова, разяснявайки дейностите на държавното управление в посока реформиране на спецслужбите. „ Сигурна съм, че президентът Радев няма да допусне това “, акцентира вицепрезидентът.

В началото на седмицата ген. Атанас Атанасов разгласи, че се отдръпва като ръководител на комисията за надзор над службите в символ на противоречие с оттеглената поддръжка от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за обединяването на цивилното и военното разузнаване. Вчера на негово място беше определен Бойко Рашков.

Вицепрезидентът участва на крепостта „ Царевец “, където се състоя гала по издигането на националното знаме на България. Йотова се включи в празничното шествие до паметника „ Майка България “.

„ За мен този празник е подсилване и развиване на българската държавност, която, за жалост, се прави опити да бъде ерозирана “, сподели вицепрезидентът.

По отношение на съветските духовници, които бяха експулсирани от България поради шпионаж, Йотова сподели, че в случай че службите за сигурност имат задоволително сигнали и доказателства, те са в правото си да го създадат.

Относно КПКОНПИ, Йотова съобщи, че избира да изчака с оценката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР