Недовършената процедура по формирането на партията Продължаваме промяната е довела

...
Недовършената процедура по формирането на партията Продължаваме промяната е довела
Коментари Харесай

ПП отново ползва регистрацията на по-малки мандатоносители за Избори 2022

Недовършената процедура по образуването на партията " Продължаваме промяната " е довела до решението за регистрация на изборите благодарение на две по-малки политически сили - " Волт " на Настимир Ананиев и " Средна европейска класа " на Константин Бачийски.

Двамата някогашни депутати от Политическа партия придружаваха Никола Минчев по време на предаването на подписката и документите за присъединяване на предварителния избор на 2 октомври пред ЦИК.

Минчев изясни, че Политическа партия чака в идващите дни съдът да впише публично партията в регистъра на политическите обединения.

Ако това се случи преди приключването на крайния период за корекции в ЦИК, " Продължаваме промяната " ще бъде добавена към листата на " мандатоносителите " в предизборната коалиция.

Това е вторият случай, в който Политическа партия би трябвало да разчита на непозната партийна регистрация, с цел да може да се яви на изборите. ВОЛТ и " Средна европейска класа " бяха сътрудниците им и през ноември 2021 година Тогава официално участваше и Политическа партия " Социалдемократи ", само че те не съумяха да вкарат нито един депутат. Изненадващо - дотацията, която се поставя на най-голямата политическа мощ, беше ориентирана точно към тях. Новото систематизиране на мандатите в 48 Народно заседание ще промени и този " феномен ".

Докато Политическа партия и двете по-малки партии се записаха пред ЦИК дружно, остана неуреден въпросът дали въпреки всичко ще се подписа публична предизборна коалиция с " Демократична България ".

Никола Минчев разгласи, че на 16 август се чака резултат от " дълбочинно " социологическо изследване, след което Политическа партия ще решат дали да влязат в формален съюз с Демократична България - какъвто Христо Иванов предлага от седмици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР