„Недостойно е Веселин Марешки да обосновава собствената си невинност с

...
„Недостойно е Веселин Марешки да обосновава собствената си невинност с
Коментари Харесай

Цацаров: Поведението на Марешки е недостойно! Заставам изцяло зад прокурор Виолета Радева!

„ Недостойно е Веселин Марешки да обосновава личната си непорочност с хвърлянето на клюки против наблюдаващия прокурор. Разбирам правото на всеки обвинен да пази себе си, то не може да бъде отречено, както по смисъла на наказателно-процесуалния кодекс, по този начин и обществено. Не съм гледал господин Марешки /б.р. на АФЕРА – през днешния ден Марешки по bTV наговори невъобразими глупотевини по обвиняванията против него, повдигнати от прокуратурата/, само че от всичко, което разбрах, което е казано, разбирам, че тук не става дума за отбрана, а на моменти за откровени клюки. Да се обосновава личната непорочност с хвърлянето на клюки върху наблюдаващия прокурор на делото е най-меко казано невъзпитано, а най-откровено неприлично. Недостойно за мъж, за член на Народното събрание. Познавам доста добре работата на прокурор Виолета Радева, настоявам, че това е прокурор, който за времето, в което е работил в Прокуратурата няма нито едно нарушаване, нито едно дисциплинарно наказване. Ако е решил, че като народен представител, мъж, жител, това е естествената позиция на отбрана – хвърлянето на клюки върху наблюдаващия прокурор – сбъркал е както институцията, по този начин и личността на колежката. Негов е изборът.

Недостойно е държанието на господин Марешки към наблюдаващия прокурор.Аз като основен прокурор стоя напълно зад дейностите на прокурор Виолета Радева.

Г-н Марешки споделя „ желаят да ми вземат бизнеса, изнудват ме “ и, когато следва снемане на пояснение играем театъра „ не помня, не зная, не желая да кажа “. Днес в 14 часа Марешки би трябвало да се яви и да каже, кой го притиска да се откаже от петролния бизнес. Ако и този път се повтори същата сценка, сами може да си извършите изводите.

Марешки да спре да хвърля чернилка върху сътрудниците ми, а думите му към мен дефинирам като комплимент, че нямал никакво доверие на основния прокурор, даже щя да се притесня, в случай че беше противното. Не знам обвинен, който е хвалил прокуратурата. И аз мога да прочета няколко думи от изказванията на потърпевши или негови думи за потърпевши от протоколи при разпити, така СРС-та по делотото е повече в интерес на обвиняването, в сравнение с Марешки “, съобщи основният прокурор във връзка мненията на Марешки какъв брой е „ почтен “ и „ неуместен “, изречени по bTV през днешния ден.

Afera.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР