Недостигът в аптеките на лекарства за диабет продължава, алармират пациенти.

...
Недостигът в аптеките на лекарства за диабет продължава, алармират пациенти.
Коментари Харесай

В аптеките отново липсва лекарство за диабет

Недостигът в аптеките на медикаменти за диабет продължава, сигнализират пациенти. От над 2 години Методина Митева лекува инсулинова устойчивост с „ Оземпик “. Идеята на това лекарство е да не се стига до диабет вид 2. Намира го все по-трудно. В началото на седмицата Митева обиколила  над 60 аптеки за една вечер. " Навсякъде споделят, че или нямат доставки, или където намеря 1-2 бройки изясняват, че не мога да ми я продадат с рецептата, която имам, тъй като не е по здравна каса. А по здравна каса не се изписва за инсулинова устойчивост “, описа Митева в тв изявление.
В складовете количества има и те се разпределят към аптеките, възразиха от Агенцията по медикаментите. Според производителя те са задоволителни, с цел да задоволят потребностите на пациентите, които получават медикамента по каса. През февруари те са били над 5800 души.
От аптеките обаче удостоверяват, че лекарството е пред привършване и не са получавали нови опаковки. Лекари признават, че има липса на " Оземпик ", само че тя била толкоз остра, колкото при започване на годината. Проблемът бил, че  постоянно пациентите търсят лекарството за намаляване.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР