Недостигът на спасители това лято се отказва сериозен проблем. Няма

...
Недостигът на спасители това лято се отказва сериозен проблем. Няма
Коментари Харесай

Недостиг на спасители на плажа! Ето каква е причината

Недостигът на спасители това лято се отхвърля сериозен проблем. Няма претенденти, даже на един от плажовете в Бургас концесионерът си е презаверил документите за избавител и при нужда ще е и на тази служба.

От БЧК - Бургас регистрират спад в желанието младите да са водни спасители. " За предходната година в цяла България сме съумели да обучим към 800 души, от тях към 300 са за море, което е относително дребна численост. През годините сме обучавали сред 1500 и 2000, тъй че в действителност имаше интереса към водното избавяне ", сподели пред bTV шефът на БЧК -Бургас Виолета Радева.

Според нея причина за спада в желанието е и занижената плувна подготовка.  " За да си воден избавител и да покриеш избрани нормативни условия, би трябвало да поддържаш добра физическа подготовка. Това е една от главните аргументи. В Бургас всяка година ние непрестанно сме разгласявали, че набираме претенденти за водни спасители. От 20 записали се 10 покриват норматива. Наскоро пристигнаха 14 души, които съумяха да завършат курса за басейни, от тях трима за море, което е извънредно малко ", добави тя.

За избавител заплата е 1600 лева, като има и бонус - 50% отстъпка за храна, 4 почивни дни, шоколад, в случай че се включват в тренировки на плажа, както и други, споделя един от работещите. Концесионерите пък желаят и реанимационни екипи, тъй като и те са в дефицит. Смятат да пишат до властта, с цел да разреши приключили 2. курс медицински специалности в Бургас да могат да работят на плажа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР