Недостигът на шофьори на камиони във Великобритания може да доведе

...
Недостигът на шофьори на камиони във Великобритания може да доведе
Коментари Харесай

Tesco предупреждава за хаос в магазините във Великобритания преди Коледа

Недостигът на водачи на камиони във Англия може да докара до паническо извършване на покупки преди Коледа, предизвестява най-голямата верига супермаркети в страната Tesco, съобщи.

През последните месеци бизнеси в Обединеното кралство оповестяват за проблеми с веригата за доставки, ocтaвяйĸи няĸoи paфтoвe нa мaгaзини изцялo пpaзни.

Цитирани от комерсиалното списание „ The Grocer “ представители на Tesco считат, че ситауцията с презапасяването  по Коледа може да бъде даже по-лоша, в сравнение с при започване на пандемията от ковид предходната година.

От Tesco оферират бонуси от 1000 паунда за новопостъпили водачи от лятото, само че към момента имат към 800 вакантни места. От веригата предизвестяват, че казусът визира цялата промишленост и опитите на разнообразни търговци на дребно да наемат водачи от едно и също място е нещо като „ преместване на столове от едно място на друго “.

От Tesco приканиха за краткотрайно облекчение на миграционните правила, тъй че служащи от чужбина да могат да идват по-лесно, с цел да се реши казусът. Асоциацията на тежкотоварните превозвачи твърди, че има дефицит от към 100 00 водачи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР