Недостигът на парцели в София е истинско предизвикателство за инвеститорите.

...
Недостигът на парцели в София е истинско предизвикателство за инвеститорите.
Коментари Харесай

Нов комплекс в центъра на София

Недостигът на имоти в София е същинско предизвикателство за вложителите. Това точно кара част от тях да построяват комплекси от смесен вид. Най-новият образец за това е I Tower, който ще е третата висока постройка на площад „ Македония”, след тази на КНСБ и Telus Tower. Тя ще включва първокласни жилища, комерсиална част и 5-звезден хотел от веригата Marriott. Всички тези парцели ще са ситуирани на 30 етажа. Също по този начин ще има и три подземни равнища. Застроената повърхност ще е 70 000 кв.м. От тях 24 000 кв.м ще е хотелската част (232 стаи), а 11 000 кв.м. – първокласни жилища. Жилищата ще са три вида – „ уютни” с повърхност 100 кв.м., „ фамилни апартаменти” с повърхност сред 180 и 250 кв.м. и пентхауси – 300 кв.м.

Инвестицията е в размер на 90 млн. EUR. От тях 58.3 млн. EUR са под формата на заем от Черноморската банка за комерсиално развиване (ЧБТР) и от Пощенска банка, съответно32 млн. EUR и 26.3 млн. EUR. Срокът на заема е 12 години. Откриването е планувано за юни 2020 година

„ Инвестицията освен ще усъвършенства хотелиерската инфраструктура в София, само че ще има и забележителен принос за българската стопанска система от позиция на данъчните доходи, основаването на нови работни места и развиването на локалната строителна индустрия”, сподели Ишан Угур Деликанли, президент на ЧБТР, след подписването на контракта за заем.

„ През миналите 11 години инвестирахме доста време, старания и запаси в I Tower и за нас е наслаждение да си партнираме както с ЧБТР, по този начин и с Пощенска банка за финансирането на нашия план. Привличането на един от безспорните международни водачи в хотелиерството в лицето на Marriott е от решаващо значение и ще способства за обновяването и развиването на София с още една емблематична постройка. За употребата на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови чиновници в другите отдели, предоставящи разнородни услуги, отговарящи на високи интернационалните стандарти”, сподели Виторио Горри, ръководител на борда и изпълнителен шеф на I Tower Development.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР