Недостигът на лекарства по аптечната мрежа е овладян, но проверките

...
Недостигът на лекарства по аптечната мрежа е овладян, но проверките
Коментари Харесай

Министърът: Недостигът на лекарства е овладян

Недостигът на медикаменти по аптечната мрежа е овладян, само че инспекциите и контролът ще продължат. Това каза  в Дупница здравният длъжностен министър Асен Меджидиев, представен от БНР. Той беше в града за полагането на първа копка и освещаването на започващото създаване на нов храм „ Св. Мина “ в най-големия дупнишки квартал „ Бистрица “.

Проблемът с изчезналите медикаменти преди три месеца е бил доста сериозен и тази обстановка е била в цяла Европа, само че обстановката към този момент е овладяна, означи министърът.

„ Този дефицит е овладян. Тези инспекции би трябвало да бъдат регулярни. Това не са инспекции, а ние сме длъжни да реализираме надзор, тъй като аз и преди го споделих, аз не съм министър единствено на лекарите и фармацевтите, аз съм министър на жителите “, сподели той.

В началото на май ще бъде реалност и промяната в ТЕЛК системата. Това не може да стане по-рано, тъй като от „ Информационно обслужване “ са ангажирани с изборите. А и предстоят доста преосвидетелствания, добави доктор Меджидиев.

„ Документите ще идват по електронен път непосредствено към лекаря и даже ще има анонимност, пациентът и лекарят няма да знаят кого освидетелстват, с цел да се избегнат някои недобри практики, които съществуваха до момента “, сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР