Недостигът на лекарства не е от тези шест месеца, той

...
Недостигът на лекарства не е от тези шест месеца, той
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Недостигът на лекарства не е от тези шест месеца, той е от доста по-дълъг период

" Недостигът на медикаменти не е от тези шест месеца, той е от много по-дълъг интервал. Не можем да оставим хората без лекарства, вършим всичко допустимо за спомагателни доставки. "

Това съобщи на брифинг служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев. Така той отговори задочно на рецензиите на някогашния здравен министър проф. Асена Сербезова.

" Направих информация и открих два сигнала и една тъжба, постъпили в края на 2021 и при започване на 2022 година Те са от Българската асоциация за развиване на паралелна търговия на медикаменти и от Българската асоциация на едра търговия на медикаменти. Буквално на другия ден с един имейл само се трансформира формула. Но се срещнах в елементи с целия одит на " Информационно обслужване " с голям брой рекомендации, нито една от които не е изпълнено ", добави Меджидиев.

" Сред други проблеми са ръчно въвеждане на данни и липса на автоматизация на тези процеси ", уточни Меджидиев.

" От седем рекомендации за нито една не е взета мярка да се поправи казусът с медикаментите и сега берем плодовете на това ", добави още министърът на опазването на здравето.

" Целим иницииране на законодателни ограничения за усилване на надзор на търговците на медикаменти. Възлагат се инспекции за правилното подаване на информация, има към този момент глобени търговци, ще има и наказания, като затваряне на обекти, до момента в който не се оправи казусът. В хода на инспекциите бяха открити нарушавания и разминавания в подадените информации, тъй като не са спазени условията на одита на " Информационно обслужване ", разгласи Асен Меджидиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР