Недостигът на лекарства е нормално явление. Трябва да го управляваме

...
Недостигът на лекарства е нормално явление. Трябва да го управляваме
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова: В момента няма заповед, която да ограничава износа на лекарства

" Недостигът на медикаменти е обикновено събитие. Трябва да го управляваме съответно и не трябва да го отхвърляме ". Това сподели ръководителят на Българския фармацевтичен съюз пред Българска национална телевизия. По думите й дефицит има за някои медикаменти и по тази причина здравният министър е провел срещата сред фармацевтите и търговците на едро.
Според нея фармацевтите не крият продуктите, а оферират това, което системата им предлага. " Трябва да се знае какви канали ще се обзет и какъв брой задълбочена ще бъде инспекцията ", сподели тя по отношение на разпоредената от прокуратурата инспекция по отношение на изказванията за дефицит на медикаменти по аптеките и лечебните заведения.
 Искри сред Лекарския съюз и фармацевтите поради снабдеността с медикаменти Искри сред Лекарския съюз и фармацевтите поради снабдеността с медикаменти
Твърденията на управлението на Българския фармацевтичен съюз (БФС), че дефицитът на медикаменти се дължи на обстоятелството, че лекари изписват година..
" В момента няма заповед, която да лимитира износа на медикаменти. Фармацевтичният съюз неколкократно е предложил разнообразни законодателни проблеми, които да не слагат фармацевтите в обстановка, в която да вършат моралния избор дали върне човек, който има потребност от медикаменти или да поеме риск от санкция от няколко хиляди лв. ", сподели още тя.
" Тъй като фармацевтите са най-достъпните здравни експерти, обираме всички негативи на системата. Когато единствено лица над 65-години могат да влязат в аптека в зелените коридори, които са сред 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч., това значи, че другите жители няма да могат да влязат в аптеката през 50% от нейното работно време ", предизвести проф. Сербезова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР