Недостигът на кадри в ИТ, комуникации и аутсорсинг секторите е

...
Недостигът на кадри в ИТ, комуникации и аутсорсинг секторите е
Коментари Харесай

Десетки хиляди кадри липсват в сферите на ИТ, комуникациите и аутсорсинга

Недостигът на фрагменти в ИТ, връзки и аутсорсинг секторите е огромен, сподели през днешния ден във Варна шефът на компанията за сложни HR услуги " Джоб Тайгър " (JobTige) Светлозар Петров. Той откри в крайморския град 13-то следващо ревю " Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ", написа Българска телеграфна агенция. 

По думите му на равнище България дефицитът на фрагменти в тези три сфери е десетки хиляди. Въпросът в тези сектори не е единствено до високи заплати, а до умения и подготовка, уточни Петров. Според него сега обстановката в страната е такава, че на пазара на труда се следи това, което се назовава " пазар на претендента ", т.е. за всякаква работа има незадоволително квалифицирани фрагменти, в това число и за обвързвана с ниска подготовка.

Навсякъде търсенето е голямо, разяснява Петров. Мнението на специалиста е, че идната рецесия няма да понижи изключително търсенето на фрагменти. Той разяснява още, че дефицитът им не е обвързван единствено с демографската рецесия. Бизнесът се развива, в действителност това е хубавата вест, от ден на ден неща се създават и вършат в България, и оттова идва огромният дефицит, счита Петров.

Той сподели още, че в профилираното ревю във Варна вземат участие 28 компании.

" Хубавото е, че когато започнахме преди 13 години, във Варна имаше малко подобен бизнес, а в този момент се е развил и има почтено посланичество в града ", изясни Петров и изрази вяра на форума младежите да намерят това, което търсят. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР