Недостигът на кадри е проблем за много индустрии и професии.

...
Недостигът на кадри е проблем за много индустрии и професии.
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще замени още една важна професия

Недостигът на фрагменти е проблем за доста промишлености и специалности. Сред тях е и адвокатурата. Адвокатите по света не са задоволителни, с цел да покрият всички проблеми и каузи, като постоянно това е повода за отлагането им.

Помощник може да се окаже още веднъж изкуственият разсъдък. През февруари т.г. интелигентен логаритъм ще влезе в ролята на адокат, оповестява CNET.

Това ще стане в Съединени американски щати по време на дело, в което ще е консултант на двама души, които оспорват санкции за превишена скорост. Те ще разчитат на чат бот от компанията DoNotPay, като ще носят слушалки и микрофон, с цел да може ботът да " чува " въпросите на съдията и ще дава отговор. Той ще се чува единствено от завелите жалбите, като те ще могат да избират от няколко евентуални отговора, които да кажат на съдиата.

Целта на събитието е да се покаже евентуалното бъдеще, в което изкуствен интелект ще оказва помощ на хора да се пазят в съда без съществуването на действителен юрист. " Повечето хора не могат да си разрешат да платят на юрист. Използването на изкуствен интелект в правосъдната зала ще се употребява като доказателство и за другите правосъдни звена да разрешат технологията ", споделя Джош Броудър, изпълнителен шеф на DoNotPay.

Според него това ще е единствено първата стъпка към обилни промени в тази сфера. Без значение дали този бот ще се показа сполучливо или не, самият факт, че към този момент има правосъдни зали, които позволяват такива технологии, ще сътвори цяла нова ниша. Може да има вълна от изкуствени интелекти, които са ориентирани към правни препоръки и други действия от всекидневието.

Основната цел на този план не е да размени юристите изцяло. Той ще е техен асистент, като в един миг ще може да поема по-базовите и рутинни каузи, както и ще направи по-лесен достъпът до такива препоръки. Според данните, 40-60% от американците в междинната класа мъчно могат да си разрешат юрист, а при жителите с по-ниски приходи, хората без достъп до адвокатски услуги са 80%.

Изкуственият разсъдък може да помогне навръх тях, в началото в по-обикновените проблеми. Броудър счита, че чатботовете-адвокати ще станат толкоз известни през идващите две години, че съдилищата няма да имат избор и ще би трябвало да ги одобряват и разрешат. " Преди шест месеца даже не можехме да си представим, че изкуственият разсъдък ще може да дава отговор толкоз в детайли ", споделя той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР