Недостигът на ИТ специалисти не е свързан с икономическия цикъл

...
Недостигът на ИТ специалисти не е свързан с икономическия цикъл
Коментари Харесай

50 хиляди евро заплата на година: Германия търси спешно 150 хиляд...

Недостигът на ИТ експерти не е обвързван с икономическия цикъл и е " систематичен проблем за немската стопанска система ", разяснява президентът на " Битком " Ралф Винтергерст при представянето на данните от годишното изследване на пазара на труда асоциацията.

" Твърде малко квалифицирани служащи и прекалено много регулации забавят цифрова Германия ", прибавя той, представен от Българска телеграфна агенция.

В изследването, в което са взели присъединяване 854 мениджъри на компании, едвам 2% са декларирали, че съществуването на ИТ експерти на пазара на труда е задоволително, спрямо 8 % дали отговор по сходен метод преди година.

В същото време 70% от интервюираните мениджъри са се оплакали от дефицит на ИТ експерти. По-голямата част от фирмите не чакат, че обстановката ще се усъвършенства, разкриват още данните на " Битком ".

Само 3% чакат дефицитът на ИТ експерти да намалее, до момента в който през 2022 година 2 % имаха сходни настройки. Мнозинството от интервюираните прави оценка като мрачна вероятността по въпроса, като 77% са се страхували, че казусът ще се задълбочи. През 2022 година с сходни терзания бяха 70% от взелите присъединяване в изследването.

Проблемите на пазара на труда към този момент се усещат от доста компании. 60% са декларирали, че намирането на ИТ експерти е по-бавно от намирането на фрагменти за други работни места. Средно свободните позиции остават незаети 7,7 месеца, до момента в който преди година този период е бил 7,1 месеца, сочи изследването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР