Недостигът на горива, обхванал Куба от десетина дни, започна да

...
Недостигът на горива, обхванал Куба от десетина дни, започна да
Коментари Харесай

Кризата за бензин в Куба доведе до недостиг на сапун и пури

Недостигът на горива, обхванал Куба от десетина дни, стартира да се отразява на снабдяването и с други артикули като сапун, прахуляк за пране и пури, призна министърът на вътрешната търговия госпожа Бетси Диас Веласкес, представена от Агенция Франс Прес.

Първостепенната грижа е снабдяването с хранителни артикули в страна, която внася 80 % от потреблението си, разясни министърката в изявление за официоза на Кубинската комунистическа партия в. "Гранма ".

Поради тази причина "понякога " други артикули, като продуктите за хигиена, стартират да липсват на пазарите, отбелязва изданието.

От десетина дни Куба е изправена пред изострен дефицит на горива, обвързван с американските наказания против корабите с нефт на Венецуела, която е главният снабдител на острова.

Производството на пури също бе "леко наранено " през септември, тъй като главният цех на острова, ситуиран в Олгин, източната част на Куба, затвори поради ремонтни действия и когато още веднъж проработи, не съумя да пласира производството поради липса на превоз и гориво.

През уикенда по бензиностанциите в Куба се извиваха опашки, на които се чакаше часове наред. В понеделник сутринта обстановката наподобява леко се бе успокоила, означи Агенция Франс Прес. Президентът на Куба Мигел Диас-Канел даде обещание, че в края на септември ще дойдат танкери и обстановката релативно ще се възстановява през октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР