Недостигът на гаубици не е най-големият проблем на украинската артилерия.

...
Недостигът на гаубици не е най-големият проблем на украинската артилерия.
Коментари Харесай

Forbes: Приятелски настроените към Русия републиканци се превърнаха в основния проблем за Украйна

Недостигът на гаубици не е най-големият проблем на украинската артилерия. Най-големият му проблем са тези другарски настроени към Русия републиканци в Камарата на представителите на Съединени американски щати, които започнаха да блокират по-нататъшната помощ на Съединени американски щати за Украйна от октомври. Лишени от американски амуниции, украинските батареи минаха от изстрелване на 10 000 снаряда дневно до единствено 2000, написа.

Но републиканците може най-сетне да се поддадат на натоварен напън да застанат на страната на демократична Украйна пред властническа Русия. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън даде обещание да насрочи гласоподаване за нова помощ за Украйна през април.

Ако това се случи, държавното управление на Съединени американски щати може да изпрати евентуално стотици хиляди снаряди в Украйна. Те може да стартират да идват по същото време, когато дойдат и минимум един милион снаряди, закупени за Украйна от воден от Чехия консорциум. Украйна също получава последните няколкостотин хиляди от тези милиони снаряди, които Европейският съюз даде обещание предходната година ”, написа още изданието.

Украинската артилерия е много тиха сега, защото Украйна последователно се възвръща от дълъг интервал на дефицит на муниции – подобен, породен най-много от приятелското на Русия крило на Републиканската партия на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР