Недостигът на финансов ресурс за текущи ремонти по републиканските пътища

...
Недостигът на финансов ресурс за текущи ремонти по републиканските пътища
Коментари Харесай

АПИ няма достатъчно пари, за да плати всички възложени ремонти на републиканските пътища |

Недостигът на финансов запас за настоящи поправки по републиканските пътища е поради предоставената в доста по-голям размер работа, в сравнение с е плануваният за тази година бюджет на АПИ.

Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството след среща сред министър Виолета Комитова и заместник-министър Тодор Анастасов с членовете на Управителния съвет на АПИ и с новото управление на „ Автомагистрали “ ЕАД. На срещата са обсъждани опциите за осигуряване на средства за разплащания за пътни обекти, в развой на осъществяване. 

Изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД инж. Валентин Вълков алармира, че, поради раздаваните от предходното управление средства, финансовият запас на държавната компания е на своя най-малко. Освен строителството на нови пътни сектори, сдружението извършва настоящи поправки по републиканската пътна мрежа, предоставени от АПИ след публични поръчки, като употребява и подизпълнители. От предходното управление към контрагенти по такива контракти са разплатени 19 млн. лева, без обаче да има утвърждение от страна на АПИ.

Министър Комитова акцентира, че заплащания за изпълнена активност ще бъдат правени след инспекция на количеството работа и нейното качество.

Смятаме да предизвикаме техническа експертиза от Университета по архитектура, строителство и геодезия, която да дефинира дали смяната в плана за сектор от автомагистрала „ Хемус “, която планува вместо тунел да бъде построена траншея, е целесъобразна, осведоми ръководителят на УС на АПИ Апостол Минчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР