Недостигът на чипове стимулира инвестициите в полупроводниковата индустрия(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Индия ще става фактор в производството на чипове


Недостигът на чипове подтиква вложенията в полупроводниковата промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Властите в Индия се пробват да ускорят развиването на полупроводниковата промишленост в страната, като привлекат огромни международни производители. В момента държавното управление договаря с Intel, TSMC и GlobalFoundries за създаване на локални заводи за чипове.

В края на предходната година държавното управление отпусна към 10 милиарда $ за стимулиране на полупроводниковата промишленост, предлагайки на чипмейкърите отплата до половината от разноските за основаване на индустриална база в страната, отбелязва Business Insider.

„ Повечето оферти към огромни компании върша самичък. Срещамe се с изпълнителни шефове, разговарямe с тях, вършим презентации ”, споделя Раджив Чандрасехар, началник на Министерството на електрониката и осведомителните технологии на Индия.
още по темата
По неговите думи, индийските щати се конкурират между тях във връзка с даването на тласъци за огромни компании, които биха могли да стартират произвеждане на тяхната територия.

Някои компании, като Foxconn Technology Group, демонстрират неприкрит интерес към произвеждане на чипове в страната. В същото време други огромни производители подхождат с нараснало внимание по въпроса, заради спиранията на тока и неразвитата инфраструктура в Индия.

Въпреки това, препоръчаните от държавното управление тласъци към този момент помогнаха на Индия да усили производството на смарт телефони. Но развиването на полупроводниковата промишленост изисква обилни вложения, тъй че управляващите имат намерение да предложат преференциални условия единствено на огромните производители на чипове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР