Недостиг на над 200 000 работници има в България Това

...
Недостиг на над 200 000 работници има в България Това
Коментари Харесай

КНСБ: В България има недостиг на 200 000 работници | У нас има сектори, за които е много трудно да се намерят кадри

Недостиг на над 200 000 служащи има в България Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на " Денят стартира ". Той добави, че у нас има липсващ пазар на труда.

Днес стартира деветият конгрес на КНСБ. Той ще очертае постигнатото през последните 5 години и хоризонта за работеща България до 2027 година Мотото му е “За несъмнено бъдеще в зелените и цифрови промени ”.

В " Денят стартира " генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу означи, че международната стопанската система е унищожена от голям брой рецесии, а равнищата на неравноправие са исторически.

" Ние желаеме претовареност, работни места, които да имат най-голямата допустима сигурност. Искаме обективен преход, т.е. да седнем на масата с работодателите и държавното управление, с цел да се разберем. Трябват ни обаче и заплати. Не можем да се оправяме с разноските за живот. Това е неприятно за хората, само че и за стопанската система, тъй като няма кой да използва и несъмнено, би трябвало да имаш почтено възнаграждение за труда, който полагаш " - сподели Бъроу.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че у нас има браншове, за които е доста мъчно да се намерят фрагменти.

" Имаме грубо липсващ пазар на труда и даже да има някакви разтърсвания в някои браншове, които виждаме поради спрените доставки на газ - сладкарския бизнес, тежките промишлености и така нататък и това, което несъмнено следва, е още по-негативно. Има сигурно опция те да бъдат поети от други предприятия, които търсят служащи сега и не могат да намерят никакви - нито ниско квалифицирани, нито приблизително, нито високо квалифицирани. Така че в непосредствен проект аз не мисля, че главният ни проблем би бил повишение на безработицата, да не кажа, че тя сега е под 5 % " - означи Пламен Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР