Недостиг на храни и лекарства, бунтове и безредици - това,

...
Недостиг на храни и лекарства, бунтове и безредици - това,
Коментари Харесай

Жълт чук - най-лошият сценарий при Брекзит без сделка

Недостиг на храни и медикаменти, протести и вълнения - това, съгласно отчет на английското държавно управление, е най-лошият вероятен сюжет при Брекзит без договорка. Досието, носещо името " Жълт чук " първо беше оповестено в английския вестник " Сънди таймс " при започване на август, а след гледище на опозицията, ръководещите направиха обществено притежание целия документ. Повече от Джанан Дурал.

Поскъпване на артикули от първа нужда, липса на многообразие измежду питателните артикули, скъпи вносни артикули, в случай че въобще има такива - по този начин досието " Жълт чук " разказва обстановката във Англия, в случай че се стигне до Брекзит без договорка.

Според държавния документ, при липса на сделка сред Лондон и Брюксел, британците са застрашени да останат без достъп до някои лекарства. Очаква се камионите, преминаващи Ламанша, да чакат на километрични опашки, от време на време с дни, не е изключено да се стигне и до транспортен безпорядък.

Част от документа беше оповестен от английски медии преди месец, само че държавното управление на Борис Джонсън успокоява, че въпреки и това да е вероятен сюжет, то той не е единственият.

Скептиците обаче, са на мнение, че в случай че се стигне до скок в цените на стоките, ще бъдат наранени най-бедните британци, ще последват и всеобщи вълнения в страната, а сивия бранш ще процъфтява.

На 17 и 18 октомври в Брюксел се събират водачите на страните от Европейски Съюз. Тогава би трябвало да стане ясно и дали ще се стигне до съглашение за развода или Лондон ще напусне без договорка.

Източник: news.bnt.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР