Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе

...
Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе
Коментари Харесай

Лоша инфраструктура е причината за катастрофата край Велико Търново?

Недостатъци в инфраструктурата на мястото на злополуката на пътя Русе - Велико Търново, сподели първичният оглед на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, оповестиха от организацията.

Часове след възникването на тежката злополука на път I-5 в сектора Русе – Велико Търново, специалисти на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ започнаха ревизия на мястото на случая.

Към момента има информация за четирима починали и шест ранени пасажери, съгласно известието на организацията. Пострадалите са превозени в болнично заведение. Произшествието е настъпило на ляв завой при лимитирана видимост, като лидерът на рейса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на придвижването, и след удар в спрял отвън пътното платно автомобил, e последвал и удар в дърво.

Първоначалният оглед сподели, че има дефекти в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието следва да се открият аргументите за пораждане на тежкото произшествие, както и скоростта на придвижване на рейса.

Всички констатации ще бъдат обединени в отчет, който ще бъде изпратен в най-кратки периоди до способените институции, дружно с всички предишни установени проблеми и рекомендации за път I-5 в сектора Русе-Велико Търново.

Инспекцията продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР