Недоразумение е изборът на служебен премиер да се свежда до

...
Недоразумение е изборът на служебен премиер да се свежда до
Коментари Харесай

Заместниците в Сметната палата: Недоразумение е изборът на служебен премиер да се свежда до 10 човека

Недоразумение е изборът на длъжностен министър председател да се свежда до 10 индивида, съобщи заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров след завършилите на „ Дондуков “ 2 съвещания с лицата, които дават отговор на конституционните условия за длъжностен министър председател, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Последни на диалози с Румен Радев дойдоха Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева. Двамата прекараха и най-дълго време в постройката на президентството, а на излизане от нея приканиха медиите „ да ги пощадят “.

Не считам, че аз и госпожа Грънчарова сме най-подходящите хора, съобщи Тодоров.


Ние сме финансисти, не сме най-подготвените хора за тази позиция, добави той, а колежката му Горица Грънчарова сподели само: Решението е на президента.

Междувременно в пленарна зала на първо четене беше признат законопроект на Закона за Българска народна банка, импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, посредством който евентуалните служебни министър председатели ще могат да заемат политически длъжности, като излизат в отпуск единствено, в случай че са назначени за длъжностен министър-председател. След гласуването ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение второто четене на законовите промени да станат до 3 дни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР