„Недопустимо“ - така депутатите от „Има такъв народ“, „Демократична България“

...
„Недопустимо“ - така депутатите от „Има такъв народ“, „Демократична България“
Коментари Харесай

Бюджетът на НЗОК предизвика остра полемика между „новите“ и „старите“ партии

„ Недопустимо “ - по този начин депутатите от „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме “ дефинираха съвещанието, на което би трябвало да се актуализира бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

След дълги процедурни разногласия и няколко спирания за изясняване на механически детайлности, народните представители все разискват финансовата рамка на НЗОК.

Пленарната зала одобри няколко разнообразни оферти от парламентарните групи, които на процедура трансформират рамката и изискват спомагателни планове.

„ Бяха направени взаимоизключващи се оферти за бюджета на НЗОК, тъй че салдото да не се получи, да излезе на недостиг и то не дребен. Искат да провалят актуализацията на бюджета “, изясни шефът на бюджетната комисия и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански.

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия вършат разноски за пари, които ги няма. Дефицит значи, че би трябвало да се теглят заеми и да се подвигат налози “, добави ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

ОТ Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ обясниха, че са излезнали от пленарната зала в опит да спрат гласуването.

„ Вътре се разисква бюджет без цифри. Бюджетът на НЗОК – парите за лекарите, медицинските експерти, болнична помощ, ваксини и други Приема се бюджет амбро. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не демонстрират грижа към бюджета, бюджетът на НЗОК се употребява като спирачка, с цел да не бъдат разисквани и признати поправките в Закона за правосъдната власт “, разяснява Мая Манолова от ИБГНИ.

„ Партиите на митинга “ предложиха среднощното съвещание да се приключи и на следващия ден да се гласоподава бюджетът на НЗОК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР