Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност немалка

...
Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност немалка
Коментари Харесай

Радев: Партиите гледат на армията ни като на донор за въоръжените сили на Украйна

„ Недопустимо е в тази извънредно комплицирана среда за сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като на донор за въоръжените сили на Украйна. Това е единственото, което ги интересува, когато се приказва за Българската войска – по какъв начин тя незабавно би трябвало да си даде своите оръжия “.
Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев по отношение на годишния разбор на българската защита. По думите му дефицитът на схващане и консенсус в политическата класа за действителната роля и визия за развиване на въоръжените сили е едно от провокациите.
„ Тази мантра, която се насажда, че с даването на остарялото съветско въоръжение ще се решат незабавно проблемите с модернизацията и превъоръжаването, е надълбоко несъстоятелна. На първо място – това, което е било допустимо да се даде като подмяна, този прозорец към този момент е затворен. Дори да е било допустимо, това количество е незначително на фона на цялостната нужда за превъоръжаване на Българската войска “, изясни Румен Радев.
„ Всички хора, които упорстват, че с концепцията „ сливи за боклук “ ще се решат проблемите с превъоръжаването, би трябвало да могат да се изправят пред обществото и да отговорят по кое време и какви точни платформи бихме получили като подмяна “, добави той.
" Измина година от бруталната съветска експанзия в Украйна, която промени фрапантно средата на сигурност. В тази усложнена среда, в която редица рискови прераснаха в брутални закани, в тазгодишния разбор се сблъскваме със същите проблеми, които бяха и в миналогодишния ", сподели още президентът.
Отново се регистрира дефицит на запаси, закъсняла рационализация, дефицит на хора и свръхнатовареност на персоналния състав, който по думите на Радев с цената на доста старания продължава да извършва своите отговорности и да генерира нови качества.
Румен Радев поздрави Министерството на защитата за това, че е съумяло да направи по този начин, че България да е първата страна от източния фланг, която образува интернационална бойна група.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР