Недопустимо е при 20 болници на територията на областта и

...
Недопустимо е при 20 болници на територията на областта и
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Искам да припомня, че болниците нямат право да връщат пациенти

" Недопустимо е при 20 лечебни заведения на територията на региона и разкрити близо 1100 кревати, да продължаваме да бъдем очевидци на върнати коли за спешна помощ и пренасочване от една болница към друга ", във Facebook.
" За пациентите от Спешна помощ би трябвало да има кревати, тъй като действително това са най-тежките случаи, най-вече на възрастни хора и с хронични болести. Достатъчно огромен филтър упражнява Спешна помощ, с цел да не се натоварват ненужно лечебните заведения.
 Номер 1 сме по смъртност поради остарялото ненормално - разрушените лечебни заведения и прогонените лекари Номер 1 сме по смъртност поради остарялото ненормално - разрушените лечебни заведения и прогонените лекари
Въпреки пословичната подготвеност да очакваш най-лошото, двоумя се, че са били доста хората, които са мислили, че е допустимо България да...
Всяка болница, в която има Ковид поделение, да подсигурява кревати единствено за хоспитализация на пациенти от Спешна помощ, реши на свое съвещание Медицинският щаб в Пловдив. Решението има за цел да спре разкарването и забавянето на колите за спешна помощ, както и да обезпечи навременното настаняване на пациентите за лекуване.
Обсъдихме два разновидността. Първият - да се определим 6 лечебни заведения като дежурни за незабавна помощ, а останалите да одобряват пациенти, които са отишли със личен транспорт на място. Вторият вид е признатият от лечебните заведения, а точно, от общия брой кревати да бъде обезпечен избран брой единствено за Спешна помощ, с цел да се обезпечат тежките случаи. Сега всяка болница би трябвало да направи своята организация.
Така малко над 80 кревати ще бъдат за заболели, превозени от незабавните екипи. Броят им е съгласуван с хоспитализациите на хора със признаци с Ковид-19 за денонощие от Спешна помощ. Останалите близо 1000 кревати ще останат за хора, които сами отиват до лечебните заведения. Това ще контролира и непрекъснатото увеличение на броя на леглата.
През последната седмица се следи баланс сред хоспитализациите и дехоспитализациите. Хоспитализираните пациенти с Ковид от Спешна помощ за миналите седем дни са 192 от общо признати в болница 394. Съответно за интервала дехоспитализациите са 449.
 Проф. Николай Габровски: Има лечебни заведения, които бягат от отговорността да лекуват тежко заболели Проф. Николай Габровски: Има лечебни заведения, които бягат от отговорността да лекуват тежко заболели
Има лечебни заведения, които не са солидарни в COVID-кризата удостовери зам.-председателят на БЛС и зам.-директор на " Пирогов " проф. Николай Габров...
Искам да напомня, че лечебните заведения нямат право да връщат пациенти поради липса на позитивен PCR тест за Ковид-19.
Апелирам жителите при зародил проблем да алармират и документално да подават тъжби към нас.
Относно проблема " МБАЛ " Свети Мина “ Медицинският щаб не приема изказванията и обвиняванията в общественото пространство. Решението на Щаба е третият стадий от основаната организация в област Пловдив. То е взето с консенсус - след разбор и инспекция в болничното заведение, както и по отношение на данните за усложнената епидемиологична обстановка.
Големите лечебни заведения, с изключение на пациенти с Ковид-19, би трябвало да обезпечат лекуването и на пациенти с други болести, както и спешността за целия район. Медицинският щаб продължава да носи своята отговорност, само че отговорността в сегашната обстановка би трябвало да е солидарна и от всички. С това за Медицинския щаб тематиката е затворена. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР