Недопускането ни в Шенген е наследство, трупано с години. Още

...
Недопускането ни в Шенген е наследство, трупано с години. Още
Коментари Харесай



Недопускането ни в Шенген е наследство, трупано с години. Още от влизането ни в Евро

Недопускането ни в Шенген е завещание, трупано с години . Още от влизането ни в Европейския съюз не съумяваме стимулирано и съсредоточено да се развиваме напред по пътя на европейския стандарт на живот и равнище на интегрираност. Макар и да са изпълнени техническите критерии, виждаме, че някои страни не престават да са неубедени, че България има прогрес във връзка с господство на закона, на степен на управление на проведената престъпност, на медийна независимост “. 

Това сподели пред БНР политологът Иван-Асен Иванов. 

И добави, че България продължава да тъпче на едно място с мимикрия на промени, които се пробва да опакова привлекателно

Според него  няма по какъв начин да бъдем отделени от Румъния по пътя към Шенгенското пространство . По думите му това нанася повече вреда върху северната ни съседка, защото резервираните към нас страни са по-склонни да одобряват първо румънците. 

„ Ние сме в по-негативната позиция. Това е поради политическата неустойчивост, безпътицата. У нас царува политическо безсмислие . Едни и същи процеси се повтарят, едни и същи хора влизат и излизат в политиката “. 

В предаването „ Нещо повече “ политологът уточни, че така наречен евро-атлантическо болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Политическа партия, Демократична България, е с български прочит

„ Този евро-атлантизъм, който Нидерландия желае от нас, с цел да ни допусне до Шенген – споделени полезности, господство на закон, битка с корупция, не подхожда на нашата действителност, тъй като част от тези партии са лицето на тези проблеми… Не виждам решение на казуса, вървим сигурно към нови избори . Дори да има нови избори, то те ще произведат същия резултат. Големият отговор би трябвало да бъде по какъв начин да вземем стратегическо решение и като жители, и като страна – че изоставаме тежко „.  

Интервюто с Иван-Асен Иванов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР