Недоносените бебета в болница Пловдив вече ще прекарват повече време

...
Недоносените бебета в болница Пловдив вече ще прекарват повече време
Коментари Харесай

Иновативни грижи за недоносените в болница Пловдив

Недоносените бебета в болница " Пловдив " към този момент ще прекарват повече време в прегръдките на майките си. Неонатологията в здравното заведение сполучливо развива плана " Кункуру грижа ", а в този момент може да се похвали и със специфична фамилна стая, в която родителите и недоносените бебетата могат да са непрекъснато дружно още преди изписването.

Пловдив

Всяка година през неонатологията на болница " Пловдив " минават 1400 бебета, като близо 15% от тях са недоносени. Стоян също се ражда по-рано от предстоящото.
Теодора Гарджева – майка: " Веднага след раждането го отделиха от мен и когато пристигнах тука, нямах самообладание да го гушна. Докато се приберем у дома, ще извозвам към този момент по през целия ден в тази стая и към този момент аз ще си го виждам. "
Семейна стая е построена благодарение на фондация " Нашите недоносени деца ". Идеята е в тази конюнктура, която се приближава до домашната, майката да бъде по-близо до своето бебе.
Д-р Диана Аргирова, шеф на Отделението по неонатология в УМБАЛ " Пловдив ": " Защото, когато то се роди прибързано, с цел да може добре да се развива, в това число с цел да действа добре мозъкът му, то би трябвало да бъде прегръщано от майката, то би трябвало да има контакт с майката. " Майка: " Майка, която е отделена от детето си, не се усеща майка. "
Такова деяние има и кенгуру – грижата, бебето стои часове наред върху гърдите на майката, която е съвършеният развъдник. За разлика от други неонатологии, тук родителите имат всекидневен достъп. В отделението обаче срещат компликации с фрагментите, поради тежката работа и ниското възнаграждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР