Недоносени бебета се увиват във фолио и се поставят до

...
Недоносени бебета се увиват във фолио и се поставят до
Коментари Харесай

Отчаяние в болница в Газа: Увиват недоносени бебета във фолио, за да ги спасят

Недоносени бебета се увиват във фолио и се слагат до гореща вода в обезверен опит да бъдат непокътнати живи, защото израелски огън продължава да обстрелва улиците, а запасите от гориво се изчерпват. Това сигнализира шефът на най-голямата болница в Газа. 

Персоналът на болница " Ал-Шифа " се бори да резервира живота на новородените, откакто запасите от О2 свършиха и се наложи бебетата да бъдат преместени на ръка от инкубаторите на неонатологичното поделение в друга част на болничното заведение.

" Бях при тях доскоро. Сега те са изложени на риск, тъй като ги извадихме от инкубаторите. Увиваме ги във фолио и слагаме гореща вода до тях, с цел да можем да ги затоплим ", съобщи шефът на медицинския център доктор Мухаммад Абу Салмия пред телевизия " Ал Араби " в неделя.

The death of Al-Shifa Hospital, the last bastion of humanity in northern Gaza a través de
— Javier Villate (@bouleusis)
Снимки демонстрират няколко новородени бебета, които са били извадени от инкубаторите в болничното заведение, скупчени безпомощно едно до друго и сложени в едно легло.

Лекарят съобщи, че няколко деца са умряли, до момента в който са били в интензивното поделение и детската стая през последното денонощие на фона на продължаващите бомбардировки и обсада на Израел над Газа, която така и така е бедна и гъсто обитаема територия, след нападението на бойците на " Хамас " на 7 октомври.

Според палестински здравни чиновници израелските въздушни удари са умъртвили повече от 11 000 души, а блокадата на горивата е довела до задълбочаване на филантропичната рецесия, защото лечебни заведения, водоснабдителни системи, пекарни и други услуги, зависещи от електричеството, са спрени.

През уикенда изискванията в болница " Ал-Шифа " се утежниха до " пагубна " обстановка, защото личният състав, пациентите и хилядите приютени поданици бяха хванати в капан поради тежките боеве, оповестиха организациите за помощ и здравните чиновници на " Хамас ", макар че Израел упорства, че хората могат безвредно да изоставен болничното заведение, като следват евакуационен кулоар на изток от комплекса.

At least 32 al-Shifa patients dead: Palestinian Health Ministry 来自
— 医药用品小wu的屋 (@paxlovid_BJ)
Вътре в болничното заведение нито една от операционните зали не действа заради липса на електричество, сподели Абу Салмия и добави, че " който се нуждае от интервенция, умира и ние не можем да създадем нищо за него ".

" Операционните зали са изцяло изчерпани и в този момент ранените идват при нас, а ние не можем да им дадем нищо друго с изключение на първа помощ ", сподели той.

" Ал-Шифа " надалеч не е сама. В неделя Палестинското сдружение на Червения полумесец разгласи, че болница " Ал-Кудс ", друго огромно лечебно заведение в град Газа, към този момент не работи.

Болницата - втората по величина в Газа - " към този момент не действа. Прекратяването на услугите се дължи на изчерпването на наличното гориво и спирането на електрозахранването ".

Работа на свещи

Журналист на свободна процедура, намиращ се в " Ал-Шифа ", разказва десетки тела, които към момента не са заровени, колите за спешна помощ не са съумели да приберат ранените, а животоподдържащите системи нямат електричество, с цел да действат. Медиците работят на свещи, храната е нормирана, а хората вътре стартират да пият вода от тръбите, споделя журналистът.

Израелски боен представител съобщи пред CNN, че силите на Израел вземат участие в " продължаващи интензивни боеве " против " Хамас " наоколо до болничния комплекс, само че отхвърли да е стрелял по медицинския център в северната част на Газа и отхвърли догатките, че болничното заведение е под блокада.

Израелските военни и преди са заявявали, че " Хамас " се е внедрил в гражданската инфраструктура и че ще нанасят удари по " Хамас " " на всички места, където е належащо ". Тя също по този начин упрекна " Хамас ", че употребява лечебни заведения като прикритие - обвиняване, което лекарите в " Ал-Шифа " и бойната формация отхвърлят.

Междувременно хиляди палестинци, ранени или разселени от ескалиращата война на Израел против " Хамас ", са се струпали в отделенията на болничното заведение, търсейки леговище от видимо безкрайните израелски въздушни удари.

Sebanyak 36 bayi baru lahir dan prematur di Rumah Sakit Al-Shifa di Gaza dikhawatirkan tidak bisa bertahan karena fasilitas medis tersebut kehabisan bahan bakar.

" Sebelumnya ada 39 bayi, namun tiga di antaranya meninggal karena kekurangan oksigen, " ujar dokter.
— BBC News Indonesia (@BBCIndonesia)
Говорителят на министерството доктор Ашраф ал-Кидра съобщи, че комплексът " Ал-Шифа " е " отвън строя " , откакто неведнъж е бил обект на израелски обстрел, и че " интензивното поделение, педиатричното поделение и кислородните апарати са спрели да работят ".

Световната здравна организация оповестява, че " Ал-Шифа " е без ток от три дни.

" За страдание, болничното заведение към този момент не действа като болница ", се споделя в известието.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи в изявление за CNN в неделя, че " няма причина " пациентите да не могат да бъдат евакуирани от " Ал-Шифа ". Нетаняху съобщи пред CNN, че Израел оказва помощ на пациентите, като основава безвредни коридори на място, и сподели, че " към 100 " към този момент са били евакуирани от болничното заведение.

أطفال يموتون ببطئ داخل مُستشفى الشفاء بمدينة غزة بسبب الحصار و عدم توفر " الأوكسجين والكهرباء " اهاذا المشهد اصبح اعتيادي!! Children are slowly dying inside Al-Shifa Hospital in Gaza City due to the siege and the lack of “oxygen and electricity ” This scene has become normal!!
— مصابيح الأقصى (@AlaqsyMsab30179)
CNN уточнява, че не може да ревизира по самостоятелен метод дали някой от хората е съумял да се изтегля, а шефът на болничното заведение съобщи, че хората се опасяват да излязат на открито.

Международните апели за преустановяване на огъня не престават да се усилват, защото международните водачи оказват напън върху Израел поради възходящия брой жертви измежду цивилното население, а в градовете по света се събират големи тълпи за пропалестински митинги. Но Нетаняху още веднъж съобщи пред CNN в неделя, че единственото прекъсване на бойните дейности, което би приел, е " такова, при което ще бъдат освободени нашите заложници ".

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР