Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним

...
Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним
Коментари Харесай

Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!!

Недейте, че някой ще си намерения, че употребената за синоним на „ автомагистрала ” дума „ аутобан ” към този момент е буквална 

Трета лента на автомагистрала „ Тракия ” да имало в сектора ѝ сред София и Пловдив, оферират специалисти. Инициативата била на Община Пловдив и предвиждала тъкмо там, където тежките произшествия са най-редовна панорама, да се разшири аутобана. Любопитно е, че от Агенция „ Пътна инфраструктура ” са подсигурили, че ще извършат разбор и ще вземат решение дали сходна мярка би помогнала за справяне с войната по пътищата. Макар думата „ разбор ” постоянно да е свързвана в последните години с празни обещания. Нищо чудно и някоя комисия в Народно събрание да назначат по тематиката.

Може да се поспори и какъв брой продуктивно или контрапродуктивно ще е да се добави трета лента в най-натоварената права от най-печалноизвестната автомагистрала у нас, в случай, че нищо чудно някой следващ „ виновен ” лидер с автомобил на цената на етаж на вход от панелен блок да си намерения, че употребяваната у нас за синоним на „ автомагистрала ” дума „ аутобан ” се употребява безусловно, като в Германия. И нали, третата лента, тоест най-най-лявата, да е без ограничаване на скоростта. Не, че при съществуването на две в този момент, обстановката с актуалната лява е доста по-различна от това. Караш си със 140 км/ч, колкото е по някаква причина ограничаването за скоростта, в случай, че в Европа нормално не надвишава 110-120 км/ч, и внезапно някой ти примигва в тил с дългите светлини, казвайки ти в прав текст

„ Айде разкарай се към този момент, бавняр! ”

Реално това е и една от дребното функционалности на левия лост до кормилото, която огромна част от водачите у нас схващат. Той, несъмнено, се употребява, с цел да пускаме фаровете и когато се постанова да мигаме с дълги на бавните. В другите две направления - нагоре и надолу, този лост или не може да се движи или свързваме придвижването с спешните светлини, тъй като издава същия тон в „ кокпита ”.

„ Кой си ти, че да ти споделям АЗ, накъде ще загъвам, бе?! ”

В същото време една също толкоз забележителна част от хората зад кормилото наподобява не могат ни да четат, ни да разпознават числа. Иначе по какъв начин да разбираем действителността? Че рестриктивните мерки на скоростта са написани ясно в ЗДвП, учат се по време на курсовете, даже има сложени знаци край пътя, а в действителност нито едно от тези неща не се съблюдава. Не, може би простата причина в тази ситуация е, че на никого не му пука за законите.

„ Абе, аре бе, не виждаш ли, че тука моЕ се кара с повече от ограничаването?! ”

Всичко това явно е разследване на манталитета. Идва от възприятието за безотговорност. От подправеното схващане, че еди кой си е по-добър и по-значим от другите на пътя. От прекомерната самонадеяност в изчезналите от време на време изцяло умения и не на последно място - от неприятното положение на самите пътища.

Движението с превишена скорост не е единствено наклонност - то са процедура, главно използвана и дълготрайно прилагана по Автомагистрала „ Тракия ” и извънградските пътища, където положението на пътната настилка е под сериозен въпрос. За безразсъдните това не е проблем. Те всяко лято фучат лудо към невероятното ни море, от време на време с над 200 км/ч., хвалейки се в социалките с неприятно скалъпено отвесно видео. За да стигнат допустимо най-бързо... до първите светофари в огромните градове по Черноморието. Да пристигнеш с 10 минути по-рано е въпрос на авторитет. Само най-амбициозните състезатели са способни да бъдат първи. Така застрашавайки не толкоз личния си живот, а по-важното - този на близките, една група от хора в страната, стават причина България да е първа в Европа най-малко с нещо...

С най-вече починали в произшествия на милион души в Европейски Съюз. На Стария континент ни задминава единствено влиятелно Босна и Херцеговина. Ежегодно черната ни статистика отбелязва гибелта на сред 500 и 700 индивида при произшествия - брой на жертви, който при население от почти едвам 5.5 млн. индивида, е същински потресаващо, изключително сложено на фона на все по-ниската раждаемост. Та, освен да губим хора от емиграция в чужбина, освен поради това, че никой не желае да ражда деца, не поради плачвената роля на опазването на здравето, само че и тъй като просто се самоизбиваме. Зорлян.

Няма смисъл към цялото това съдбовно уравнение да прибавяме и другата променлива - алкохолът и опиатите. За това може да се изпише още един също толкоз неправилен текст, който също толкоз, колкото мненията из фейсбук, ще докара до нулева смяна. Промяната изисква схващане - на себе си, на близък, на непознатия, на общността. Изисква съчувствие, емпатия - такива качества описаните не имат. Те ще се познаят и вие доста добре ги познавате.

Иначе страната пробва да реши казуса. В опитите ѝ обаче прозира изтощение. Поредната прищявка - измислената и въведена срещу всевъзможни логичен пояснения ТОЛ система, в този момент щяла да разполага с 330 камери, които да засичат скоростта на колите и до края на годината щели да бъдат сертифицирани и работещи. Така щяла отново да се бори войната по пътищата. Щяла.

Нищо, че доскоро повече от година бе въведена същински тоталитарна и строга мярка срещу пиянките и наркоманите зад кормилото - да се лишават колите им. И тя не проработи. Та, камерите ли ще спрат джигитите?! Тук отново важи остарялото предписание - всяко нарушаване, което се санкционира единствено с санкция, не е нарушаване, а платена услуга. Искаш да караш с над 140 км/ч. по автомагистралата? Може, но за всеки подминат ограничаващ знак се заплаща избрана сума според от скоростта. Излиза скъпо, но това готино видео в Tik-Tok и адреналинът нямат цена, нали... Не можеш да си позволиш да плащаш санкции? Не караш с над 140 км/ч. Това е същината на парадокса.

За страдание и да оставим нещата такива, каквито са в този момент - оставяйки ги подвластни на Теорията на Дарвин - естественият тим също не е вид. Защото около гнилите плодове, чиято цел в живота е да бъдат новия Вин Дизел, ще си отидат или ще пострадат и доста читави хора, пред които еволюционният път не е затворен.

А истината най-вероятно се крие в това, че в последните 30 години умишленият разпад на просветителната система, омаловажаването на фамилията като възпитателна единица, неналичието на човещина, изкривените и продължаващите да се изкривяват полезности, морал и просвета, доведоха до сътворението на едно цяло плачевно пост-соц потомство, което просто не желае и не е в положение нито да се поправи, нито да бъде поправено. Същото това потомство или най-малко някои от неговите представители знаят добре, че правосъдната система в страната „ работи за тях ” и санкции на процедура няма.

И по тази причина войната по пътищата ще продължи, без значение какви ограничения се взимат и какви са глобите. Без значение дали на Автомагистрала „ Тракия ” ще има 3, 5 или даже 10 ленти и дали по нея има 330, или 330 000 камери. Положението е изтървано.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР