Неделя е, време за разпускане сред лавината новини за коронавируса.

...
Неделя е, време за разпускане сред лавината новини за коронавируса.
Коментари Харесай

От кой отбор е генералът и какви спортове гледа?

Неделя е, време за разформироване измежду лавината вести за ковид. " Марица " попита военачалник Венцислав Мутафчийски за спортните му желания. Естествено, с първи въпрос: от кой тим е?

За шефа на Националния действен щаб се знае че е родом от Дупница и има над 30 години стаж в армията като боен доктор. Затова и двата най-логични отговора за обичан отбор бяха Марек или ЦСКА. Макар тимът от Дупница в този момент да рита в Югозападната трета лига, по-възрастните почитатели помнят по какъв начин през 1977 година Марек удари немския исполин Байерн на своя стадион в мач от шампионата за купата на УЕФА с 2:0, а на идната година надделя с 3:2 шотландския Абърдийн, воден от великия Алекс Фъргюсън.

Междувременно съумя да вдигне и националната купа, побеждавайки ЦСКА на финала. Армейците пък бяха вторият евентуален обичан тим, поради обвързаността на генерала с военните.

Отговорът на Мутафчийски обаче беше напълно различен: " Не виждам футбол, в никакъв случай не съм се интересувал от този спорт ", безапелационен беше професорът, който разсънва всяка заран България със сводките от фронта на епидемията.

Шефът на спешния щаб обаче харесва доста ски и плуване. " Също по този начин и всевъзможни други водни спортове ", разкри пред нас професор Мутафчийски.

" Далеч съм от спорта ", сбит беше неговият заместител в щаба и началник на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Двамата са надалеч от тъгата на премиера Бойко Борисов, който на един от брифингите в Министерски съвет обществено призна, че доста му липсват мачовете. Заради спрените футболни шампионати и европейски шампионати той не може да гледа обичаните си тимове Реал (Мадрид) и Челси.

Извънредните ограничения поради епидемията отхвърлиха премиера и от мачовете с ветераните на Витоша от Бистрица, където Борисов води офанзивата с №13 на гърба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР