Неделя е. Рано сутринта. Чаша ароматно кафе ме чака на

...
Неделя е. Рано сутринта. Чаша ароматно кафе ме чака на
Коментари Харесай

10 причини да пием кафе

Неделя е. Рано сутринта. Чаша ароматно кафе ме чака на кухненската маса. Така стартира неделната заран за доста хора.

Дали в забързаното всекидневие или в почивните дни, рутината в ранните часове за доста от нас е една и съща, а точно чаша ароматно кафе. Със захар, без захар, с мляко или чисто, няма значение. Тази напитка доставя на сетивата ни това възприятие на вътрешна задоволеност и ние можем да стартираме деня с положително въодушевление и да дадем 100 % от себе си денем.

В средата на 60-те години на XVII век кафето се трансформира в най-популярната напитка, която хората са консумирали за закуска. И през днешния ден тази наклонност се резервира.

Според „ критиците ” на кафето то е нездравословно, оказва въздействие на цвета на зъбите ни и още куп негативни черти, само че в този момент ще ви срещна с 10-те аргументи за какво денят ви да стартира с доза ароматно кафе.

1. Освобождава напрежението

Някои химични субстанции, съдържащи се в него, спомагат доста за понижаване на депресията. Това значи, че когато си в неприятно въодушевление – пий кафе.

2. Кофеинът намалява риска от рак на кожата

Лосионите за тяло, съдържащи дестилат от кофеин и зелен чай, намаляват риска от развиването на злокачествени формирания.

 10 аргументи да пием кафе

3. До 2 чаши кафе на ден покачват настроението и с това здравето ни като цяло

Това му свойство се дължи на допамина – веществото, което съгласно учените е отговорно за нашето приучване към кафето. Но с напитката не трябва да се прекалява – тези, които изпиват повече от 2 чаши кафе на ден, са по-податливи на пристъпи на суматоха. А вие какъв брой чаши кафе пиете дневно?

4. Доказано е, че хората, които не обичат кафе, рискуват в по-голяма степен да развият заболяването на Паркинсон

5. Кафето усъвършенства и кратковременната памет

Учените допускат, че евентуално това се дължи на стимулиращия резултат, който кафето оказва върху организма.

6. Кафето (при избрани ситуации) е потребно даже за децата

През 1999 година публично бяха утвърдени кофеинови инжекции, които подтикват дишането при бебетата (в случай на ненадейно спиране).

7. За всички спортуващи

Резултатите от ново проучване удостоверяват, че кафето отстранява мускулните болки след тежки и продължителни тренировки. В такива обстановки то е даже по-ефективно от аспирина.

8. Кафето съдържа хранителни субстанции, важни за оцеляването

Една чаша кафе съдържа 11% от дневната целесъобразна доза витамин В2, 6% витамин В5, 3% манган и калий и 2% ниацин и магнезий.

 10 аргументи да пием кафе

9. Кафето оказва помощ в борбата с топенето на непотребните мазнини

Изследванията са посочили, че използването на кофеин може да ускори вашия метаболизъм от 3 до 11%. Това е едно от дребното естествени химически субстанции, които фактически оказват помощ в борбата срещу излишните килограми.

10. Колкото е да е изумително, кафето се съчетава добре с алкохола

Доказано е, че феновете на спиртните питиета, които постоянно пият кафе, рискуват в по-малка степен да развият цироза на черния дроб. Е, хора, време е за чаша кафе без никакви скрупули. Хубава неделя!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР