Неделя, 5 юни, беше белязана от най-големите напоследък демонстрации в

...
Неделя, 5 юни, беше белязана от най-големите напоследък демонстрации в
Коментари Харесай

Агентите на Кремъл в центъра на Европа - симптоми на масовата психоза

Неделя, 5 юни, беше белязана от най-големите в последно време демонстрации в Полша, в които съгласно някои източници са взели участие до половин милион души. Демонстрантите бяха изведени по улиците от водача на главната опозиционна партия " Гражданска платформа ", някогашният министър председател Доналд Туск.

По решение на Сейма и президента Анджей Дуда в Полша беше основана специфична комисия за следствие на „ съветското въздействие върху полската политика “ в интервала от 2007 до 2022 година Туск е главният обвинен за връзки с Москва, заради което подвигна поддръжниците си на митинг.

Те желаят да отстранят Туск от парламентарните избори, които ще се проведат през есента, като това може да стане, в случай че се потвърди, че той е сътрудник на Кремъл. Не е елементарно да се сложи подобен етикет на човек (и даже поляк!), който в никакъв случай не е изпитвал ни минимум благосклонности към Русия, само че управляващите пламенно се заеха с тази работа.

Не единствено Туск е обвинен. Трескаво се търси „ съветското въздействие ” на всички места. Вече някогашният началник на полското военно контраразузнаване Януш Носек разгласява в Gazeta Wyborcza обвинителни материали под заглавие „ PiS е изцяло кондензиран с съветски сътрудници “.

Носек упрекна президента Дуду, премиера Моравецки и създателя и ръководител на ПиС Ярослав Качински във връзки с Москва – хора, които не понасят Русия.

Властите незабавно отмъстиха на Януш Носек. Самият той беше класиран измежду " сътрудниците на Кремъл ": първо, тъй като говореше прекалено много, и второ, тъй като един път, откакто дошъл в Санкт Петербург, бил сниман в... шапка - безкозирка с надпис " Аврора ".

Гледайки какво се случва в Полша, неизбежно ще си помислите за пристъпи на всеобща неуравновесеност.

Участниците в неделния митинг, наименуван Марш на омразата и презрението, не подбираха изрази против държавното управление, като призоваваха за свалянето му. И скоро комисията за следствие на „ съветското въздействие върху полската политика “ ще показа своите изводи.

Ръководителят на партията „ Полша-2050 “ Шимон Головня избухна: „ Президентът Анджей Дуда реши да разпали революция в Полша “.

Това е мнението и на Лех Валенса, който сподели, че в страната може да стартират безредици, в случай че Дуда и партията " Право и правдивост " останат на власт.

Валенса не се съмнява, че идните парламентарни избори ще бъдат фалшифицирани: „ Знаейки, че губят, те ще работят по този начин, че да изиграят време и да се приготвят, с цел да не попаднат в пандиза по-рано “, споделя някогашният началник на профсъюз " Солидарност ". Но той показва други, към момента неидентифицирани " сътрудници на Кремъл ", цитирайки за образец някогашния министър на националната защита Антоний Мацеревич, който съгласно Валенса " имал и към момента има положителни връзки с Русия ".

Но Доналд Туск Валенса счита за един от най-хубавите политици в Полша и го съпоставя със себе си. Валенса дава обещание да поддържа Туск на изборите: „ Полша би трябвало да бъде избавена от революция. Също по този начин е належащо страната да бъде изчистена от Качински, Мачеревич и други, които вредят и унищожават наследството на Полша. А Дуда,- споделя Валенса,- би трябвало да смени името си, да отиде в манастир и да се моли на колене за помилван на греховете.

Между другото, нещо сходно се случва във Франция, където отчасти беше оповестен отчет за парламентарно следствие на връзките на партията Национален общ брой с Русия. Основният извод: Марин льо Пен е сътрудничила на Москва, срещала се е с Путин през 2017 година, получила е съветски заем... Обвиняват я и за изказванията си във връзка с Крим, който Льо Пен счита за част от Русия (и защо друго може да се смята Крим?).

Марин Льо Пен отговори малко на обвинителите си, заявявайки, че е била жертва на " неприемлива клеветническа акция, учредена на съмнение, а не на обстоятелства ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР