Неделното интервю на Мария Цънцарова по БТВ с главния прокурор

...
Неделното интервю на Мария Цънцарова по БТВ с главния прокурор
Коментари Харесай

Колко струва хладилникът на Гешев

Неделното изявление на Мария Цънцарова по БТВ с основния прокурор Иван Гешев провокира лавина от мнения, а мнозина го дефинират като " паметно " и " цялостен цирк ". Някои считат, че водещата е била тенденциозна във въпросите си, други са на мнение, че не е била задоволително готова за събеседник като Гешев, който още в първите минути съумя да я извади от равновесие до степен, че в един миг тя се обърна към него с " Г-н Пеевски ".

В изявление за Полина Паунова от " Капитал " две дни преди този момент Гешев съобщи, че си е изплатил хладилника и че е плащал наем по 200 лв. дневно, с цел да живее в една от къщите в резиденция " Бояна ", настрана е правил вноска и за хладилника

Припомняме, че преди време стана ясно, че по разпореждане на защитата Гешев е обитавал държавна резиденция по време на държавното управление „ Борисов “ 3. За него е платен специфичен охладител за вино на стойност 3 249 лв. като част от битовата техника във вилата му в " Бояна ", която той населява като наемател.

За да живее в резиденцията, Гешев заплаща по 200 лв. дневно.

" Вие сте единственият основен прокурор, който живя в държавната резиденция. Тази непосредственост с изпълнителна власт е по времето на Бойко Борисов. Вие сте съседи. Защо? ", съобщи Паунова.

" Аз съм комшия с доста хора. Защото имаше рекомендация от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, че по ред аргументи би трябвало да се увеличи равнището ми на защита. Предложиха ми алегоричен наем - 500 лв.. Питах какъв брой е наемът на хотелската част в дом 2? Казах да ми го сметнат на месец. Плащах 200 лв. дневно. Кажете кой държавен чиновник е плащал 200 лв. дневно? Вие сте проверяващ публицист. "

Все отново ми отговорете: Какво ви кара да желаете живеете с Бойко Борисов?

" Аз пребивавам със фамилията си, не с Бойко Борисов. Препоръчаха ми службите. Аз какво да направя. Плащах по 200 лв. дневно "

- Спестени от мултитемпературния охладител.

- Аз съм изплатил всичко вътре. Включително хладилника и няколко десетки хиляди лв. от горната страна.

- А вие сте работил за страната като наемател...

- Не, не. Имах илюзии. Като заплащам, колкото на свободен наем, все пак станаха спекулации.

 

По този мотив преди време Гешев беше декларирал: " Няколко Народното събрание, министри се занимаваха с хладилника в държавното жилище, което е държавна благосъстоятелност и с дипломата ми отпреди 30 г. Но никой не се занимава с действителните пробреми на българските жители. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР