Неделно недоволство в столичния квартал Младост. Жителите на 4 блока

...
Неделно недоволство в столичния квартал Младост. Жителите на 4 блока
Коментари Харесай

Жители на "Младост 4" на протест: Чакат саниране пета година

Неделно неодобрение в столичния квартал " Младост ". Жителите на 4 блока с над 400 жилището излязоха на митинг поради забавена процедура по санирането на постройките, в които живеят.

Снимка: БГНЕС

Недоволството на жителите от блокове 451, 457, 213 и 220А е провокирано от решението на новоизбрания кмет на общината арх. Стефан Стефанов, който съгласно тях взема решение, че би трябвало отначало да стартира състезанието по желание на компаниите за саниране.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите акцентират, че не симпатизират на нито една политическа мощ и митингът им не е политически – за тях е значимо администрацията де се води основно от ползите на жителите и да не ги бави ненужно.

Снимка: БГНЕС

Сред основателите на митинга е Валентин Костов, член на УС на Сдружението на притежателите в блок. 451. Той описа, че сдружението е основано преди 5 години точно то е иницииирало присъединяване в Националната стратегия за енергийна успеваемост. Още същата година общината е сключила контракт за проучване на блока, като е направен нужният паспорт.

След многократни срещи с районната администрация, живеещите в петте входа на блок 451 привикват общо заседание. „ Очаквам, че районният кмет Стефанов ще се появи на това заседание, тъй като е известен документално “, сподели Костов.

Междувременно районният кмет арх. Стефан Стефанов декларира в отворено писмо до медиите по случая, че публичната поръчка за санирането на блоковете не е завършила. Дейността на комисията ще изготви отчет до 13 март.

Жителите обаче не са съгласни с казаното и се стимулират с това, че откакто Стефанов е бил основен проектант на региона при предходните двама кметове, би трябвало да е осведомен с казуса.
Използвани са материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР