Неделният ден ще започне с разкъсана облачност, която в следобедните

...
Неделният ден ще започне с разкъсана облачност, която в следобедните
Коментари Харесай

Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици

Неделният ден ще стартира с раздрана облачност, която в следобедните часове към планините и Източна България ще прерасне в купесто-дъждовна и там ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са явленията в Южна и Източна България. Почти без превалявания ще се задържи над крайните западни и северозападни региони от страната.

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 28°С в западните региони и 32-34°С в останалата част от страната.

Времето по Черноморието

През нощта край морето ще има раздрана облачност, а денем тя ще е променлива. Следобед по Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме превалявания и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максимални температури: 27-30°. Температурата на морската вода – 24-26°.

Времето в София

През нощта против неделя облачността от запад ще се вплътнява и на доста места до среднощ ще паднат обилни превалявания. След среднощ облачността последователно ще се раздира, само че ще остане хладно. Минималната температура ще бъде 18°С. През деня ще има раздрана купеста облачност и след обяд се чакат превалявания и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури в столицата ще са сред 28°С и 29°С.

Времето в планините

Няма да е уместно за туризъм! Остава хладно, а следобяд - и с превалявания.

Денят ще стартира с раздрана облачност, която след обяд ще премине в купесто-дъждовна и тук-там ще превали и прегърми. Валежите над 1300-1500 метра ще са съпроводени и от суграшица. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър и още ще става студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра – към 15°.

Времето на Балканите

До обяд времето ще е най-вече слънчево и топло. Следобед, заради приближаващо атмосферно разстройване, на доста места ще паднат обилни по количества превалявания.

Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР