Недекларирани златни и сребърни накити задържаха митничарите на „Капитан Андреево“.

...
Недекларирани златни и сребърни накити задържаха митничарите на „Капитан Андреево“.
Коментари Харесай

Накити за 35 000 лв. конфискуваха на Капитан Андреево 

Недекларирани златни и сребърни украшения задържаха митничарите на „ Капитан Андреево “. Бижутата са открити при два обособени случая.

Автобус с румънска регистрация с 22-ма пасажери по постоянната линия Истанбул-Букурещ е бил селектиран за щателна митническа инспекция. В подплатата на якето на един от пасажерите, румънски жител, са извадени четири полиетиленови плика, съдържащи 107 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открила, че накитите с общо тегло 294.76 грама са от 14 каратово злато на стойност над 22 100 лв..

Недекларирани сребърни бижута с общо тегло 3014 грама са открити в различен рейс, пътуващ с 23 пасажери от Турция през България за Босна и Херцеговина. При инспекция с рентгенова инсталация са маркирани зони с подозрителна компактност в пътническия салон в отделението за ръчен багаж. При последвалата физическа инспекция в картонени кутии от саралия и в чанта с облекла митническите чиновници откриват 685 украшения от бял метал. Според експертизата изделията са сребърни проба 925 на обща стойност 12 056 лв.. Установено е, че са на един от пасажерите, босненски жител.

На нарушителите са формирани актове по Валутния закон

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР