Недекларирани 17 килограма злато и парични средства в различна валута

...
Недекларирани 17 килограма злато и парични средства в различна валута
Коментари Харесай

Претърсвания в магазини в Столипиново! Конфискуваха 17 кг злато и много пари в брой!

Недекларирани 17 кг злато и парични средства в друга валута с равноценност към 60 000 лв. са били иззети от чиновници на ОДМВР - Пловдив. Процесуалните и следствени дейности са извършени под управлението на Районна прокуратура - Пловдив. Съвместната профилирана интервенция е осъществена от чиновници на бранш "Икономическа полиция " и сътрудниците им от Шесто районно управление (на МВР) на територията на квартал "Столипиново " в регионалния град. 
Претърсвания са осъществени в два златарски магазина и на два частни адреса на ул. "Възход ". В единия от обектите, стопанисван от 38-годишен пловдивчанин, проверяващите разкрили 4800 грама украшения от жълт метал, без да са маркирани с български държавен щемпел. Още 11250 грама бижута и парични средства в друга валута с левова равноценност 60000 лв. били конфискувани от населявани от мъжа две прилежащи жилища. 
Други 950 грама недекларирани златни украшения са иззети от комерсиалното помещение на жена на същата възраст. По случаите са формирани две досъдебни производства в бранш "Икономическа полиция ". Работата по документирането им продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. След претеглянето му от експерти в Национална агенция за приходите следва общото количество от 17 кг конфискувано злато да бъде окаратено и да се пресметна цената му.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР