Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха митническите служители

...
Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха митническите служители
Коментари Харесай

Откриха над 3,5 милиона шведски крони в автомобил на митнически пункт Капитан Андреево

Недекларирана валута за над 635 000 лв. откриха митническите чиновници от отдел " Митнически мобилни групи " при инспекция на лек автомобил, излизащ от страната.

На 19 ноември тази година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва лек автомобил марка " Пежо " с шведска регистрация. Водачът - шведски жител, който пътувал самичък от Швеция през България за Турция, декларирал пред митническите чиновници, че не придвижва артикули, валута или парични средства за обявление.



По метода " разбор на риска " колата е селектирана за щателна митническа инспекция, при която във фабричните кухини на багажното поделение са открити пачки шведски крони с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 3 566 890 шведски крони с левова равноценност 635 327 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение – Свиленград. Водачът е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР