Недекларирана валута с левова равностойност 913 720 лева при три

...
Недекларирана валута с левова равностойност 913 720 лева при три
Коментари Харесай

Валута за над 900 000 лв. задържаха на „Капитан Андреево“ 

Недекларирана валута с левова равноценност 913 720 лв. при три обособени инспекции на излизащи от страната товарни коли засякоха митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

При първия случай, на 5.12.2023 година, 50 000 английски лири били укрити в празна товарна комбинация с непозната регистрация на път от Англия за Турция. Шофьорът, турски жител, оповестил, че няма нищо за обявление. При митническа инспекция, инспекторите откриват английските лири зад въздушния филтър на кабината.

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с непозната регистрация идва на „ Капитан Андреево “ на 6.12.2023 година по маршрут от Германия през България за Турция. Водачът, турски жител, също е декларирал, че няма нищо за обявление. В хода на инспекция със профилирана рентгенова инсталация инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа инспекция е открит във фабрична празнина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са арестувани също на 6.12.2023 година при митническа инспекция на товарен автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на транспортното средство и в куфар с персонални движимости на лидера – турски жител.

По случаите са формирани три досъдебни производства, които се организират под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.

Само през последните 10 дни на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ е арестувана недекларирана валута за над 1,2 млн. лв.. От началото на годината досега митническите чиновници на пункта са разкрили недекларирана валута с левова равноценност над 27 милиона лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР