Недекларирана валута с левова равностойност 913 720 лева хванаха митничари

...
Недекларирана валута с левова равностойност 913 720 лева хванаха митничари
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 900 000 лв. задържаха митничари

Недекларирана валута с левова равноценност 913 720 лв. хванаха митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ". Те са открити при три разнообразни инспекции на влизащи в страната товарни коли.

Първият случай е от 05 декември, когато на митническия пункт (МП) идва празна товарна комбинация с непозната регистрация, пътуваща от Англия за Турция. Шофьорът, който бил от турски генезис, декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция, инспекторите откриват зад въздушния филтър на кабината укрити и недекларирани 50 000 английски лири.

На парични средства в размер на 204 040 са били укрити в стена на хладилно полуремарке на тир. Случаят е от 6 декември. Товарният автомобил с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, пътувайки по маршрут от Германия през България за Турция. Водачът, турски жител с букви М.Б., също е декларирал, че няма нищо за обявление. Със профилирана рентгенова инсталация инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа инспекция е открит във фабрична празнина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

На същия ден са конфискувани още 204 810 евро. Това се случва при митническа инспекция на товарен автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на транспортното средство и в куфар с персонални движимости на лидера - турски жител с букви Г.Б.

По случаите са формирани три досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас.

Само през последните 10 дни на Министерство на правосъдието Капитан Андреево е арестувана недекларирана валута за над 1,2 млн. лв.. От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили недекларирана валута с левова равноценност над 27 милиона лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР