Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв., ще

...
Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв., ще
Коментари Харесай

Единият от Братя Аргирови ще получава нечувана пенсия от 12 хил. лева!

Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева, ще получава единият от братята Аргирови – Светослав. Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Там той е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато сътрудниците му в България могат само да мечтаят.

Заради изгорелите архиви на " Концертна дирекция "  родните музиканти през днешния ден, както се знае, взимат мизерни хонорари за годините, в които са имали дейна кариера. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган, а през уикенда забива по клубовете с рок банда и по този метод налива още средства във фамилния бюджет.

" В Норвегия хонорарите са галактически спрямо тези в България, тъй като скандинавката страна е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук, и безспорно при всяка алтернатива се връщам, за да се кача на сцената с брат ми ", споделя Светослав, чиято съпругата е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят охолно и не се лишават от нищо. Имат огромна къща с 2 декара двор, предава " Блиц ".

Светослав живее в Норвегия от 1996 година. Заминава при започване на демокрацията, когато двамата с брат му вземат решение да прекратят кариерата си, написа изданието " България през днешния ден ". Брат му Благовест споделя, че търсят нов дом за Светослав в България, който има предпочитание да се откри у нас и да продаде имота си в Норвегия. 

Популярните братя - близнаци са родени на 23 април 1959 година в Пловдив. Завършват Музикалната академия " Проф. Панчо Владигеров "  и Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано.

Още от ранна възраст притеглят вниманието като актьори – солисти са на хор " Детска китка "  в Пловдив. Участват с голям успех в операта на Бенджамин Бритън " Малкият коминочистач " (постановка на Държавната опера в Пловдив). В поп музиката дебютират като дует " Вега "  на Младежкия конкурс за занимателна песен в София през 1981 година, а идната година се преименуват като " Братя Аргирови ".

Първият им запис в Българското радио е " Ненужен " (кавър версия на песента " Illussion " на групата Имаджинейшън в края на 1982). Песента бързо се трансформира в шлагер и ги прави изключително известни. Оттогава датира изключителното им подпомагане с Кирил Иванов " Мъглата "  (звукооператор в радиото). С редица танцови шлагери те се утвърждават всред най-известните изпълнители в българската поп-музика през 80-те. С тях започва кариерата си и Соня Васи.

Между 1983 и 1986 година дуото взема участие в разнородни фестивали в Братислава и Дрезден, дори оглавяват диско класация в Унгария. След 1989-та започват да пътуват и работят по клубове в скандинавските страни - в Австрия, Швейцария и Германия. Благовест изкарва известно време в Италия, а Светослав учи пеене при Рени Бръмбарова.

Възраждат известността си в България през 1997-ма с шлагера " Гот е ", пилотен сингъл на албума " Най-доброто и най-новото ". През 1998-ма Благовест записва албум в Норвегия, а Светослав издава първия си самостоятелен максисингъл " Без заглавие ", в който употребява и музика от операта на Джоакино Росини " Отело ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР