Нечовешко е да отделиш човек, прикован на легло, от семейството

...
Нечовешко е да отделиш човек, прикован на легло, от семейството
Коментари Харесай

Заради Брекзит Швеция депортира болна от Алцхаймер

" Нечовешко е да отделиш човек, прикрепен на легло, от фамилията му ", споделя още Анжелика, добавяйки: " Всичко това се дължи на Брекзит ".

Депутатът Хилари Бен, някогашен ръководител на комисията по въпросите на Брекзит, прикани външния министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли да се намеси в тази ситуация. Той съобщи: " Продължаващата опасност от страна на шведските управляващи да депортират тази нежна стара жена е безсърдечна и необяснима. Това е нарушаване на Споразумението за отдръпване сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, в което се дава обещание да се защитят правата на жителите. "

По данни на в. " Гардиън ", който пръв заяви за случая на госпожа Пул, Швеция е експулсирала 1100 английски жители след Брекзит.

Британски депутати описаха решението на Стокхолм за изпъждане й като " надълбоко шокиращо " и допълниха, че уязвими хора като нея би трябвало да бъдат предпазени.

Шведската организация за миграция означи, че най-честите аргументи за отменяне на молби на британци за престояване са непопълнени заявки, закъснели заявки без основателни аргументи и претенденти, които не дават отговор на условията за статут на престояване.

Професорът по физика Дейвид Милстед, който е част от английската общественост в Швеция, разяснява, че данните са мощно притеснителни и прикани шведските управляващи неотложно да анулират депортирането на болната от Алцхаймер Катлийн.

" Подходът на Швеция към използването на Споразумението за отдръпване докара до това, че доста дългогодишни поданици бяха принудени да изоставен домовете си. През 2021-2022 година Швеция е издала повече вести за депортиране на жители на Обединеното кралство, в сравнение с която и да е друга страна от Европейски Съюз. Това се случва макар че Споразумението за отдръпване съдържа отбрана, която би трябвало да подсигурява, че хора като госпожа Пул ще могат да останат. Очевидно това не работи. "

Пред Би Би Си ръководителят на групата " Британците в Европа " и юрист от Берлин Джейн Голдинг съобщи: " Проблемът, с който се сблъска фамилията на Катлийн Пул, е че Обединеното кралство и някои страни от Европейски Съюз, в това число Швеция, взеха решение да изберат система, при която жителите би трябвало да аплайват още веднъж за статута си след Брекзит. В резултат на това ще пострадат уязвимите и възрастните хора. Хора като Катлийн - човек, който от години живее в друга страна и чието престояване в този момент зависи от сполучливото подаване на молба, въпреки, че не е в положение сама да го стори. "

До Европейската комисия Голдинг е писала следното: " Всяка страна от Европейски Съюз ползва Споразумението за отдръпване на национално равнище и има разлики в метода. Ето за какво насоките в целия евросъюз за случаите, свързани с уязвими и възрастни хора, които имат проблеми с подаването на молби, биха помогнали. "

Министърът на миграцията на Швеция Мария Малмер Стенергард също се включи с коментар: " Решенията, свързани с молби за престояване, се ползват директно от шведските държавни организации и съдилища в сходство със Споразумението за отдръпване сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Както е планувано в конституцията, шведското държавно управление няма право да се намесва или да разяснява самостоятелните решения, взети от тези самостоятелни държавни органи. Що се отнася до въпросния случай, бях осведомена, че Шведската организация по миграция е в контакт със фамилията по отношение на спомагателна информация. "

От Министерството на външните работи в Обединеното кралство обявиха, че " поддържат Катлийн и нейното семейство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР