Небостъргачите отдавна не са такива чудеса на градската архитектура, каквито

...
Небостъргачите отдавна не са такива чудеса на градската архитектура, каквито
Коментари Харесай

Това ли ще е най-скъпият небостъргач в света

Небостъргачите от дълго време не са такива чудеса на градската архитектура, каквито бяха преди. Въпреки това, постоянно се намира някоя нова постройка, която да успее да ни изуми - дали с архитектура, дали с цена, дали и с двете.

Поредният образец е от Хонконг. През септември архитектурното студио Zaha Hadid Architects разкри плана си за 36-етажната извита кула от стъкло, която ще се издига в централната част на китайския град .

Формата на постройката е въодушевена от цъфтящата баухиния - цветето, което се появява на знамето на Хонконг, откакто Англия връща контрола върху територията назад на Китай през 1997 година Освен голямата стъклена кула, планът се отличава и с градския оазис, който ще се сътвори към него.
 Снимка 499250

Архитектурата и интериорът на небостъргача несъмнено заслужават нашето внимание, само че той се отличава и с нещо друго. През 2017 година, когато се включва договорката за площта от 31 хиляди кв.м., това е най-скъпият имот за продажба в света в този миг, съгласно компанията за недвижими парцели Jones Lang LaSalle.

Земята, върху която ще бъде повдигнат небостъргача, е закупена за 3 милиарда $ . Докато това се случи, бяха продадени два по-скъпи имота в Хонконг, само че така цената на квадратен фут е ненадмината - 6450 $, предава CNN.
 Снимка 499249

На сходна основа чакаме безусловно чудеса от архитектурно естество. Освен страхотна панорама към града, 36-етажната постройка ще има и " небесна " градина , в която ще се отглеждат растения посредством аквапонни системи. Това ще случи като натурален филтър за филтриране на въздуха.

Акцентът в интериорът ще са вградените системи с изкуствен интелект и биометрично различаване , които ще служат освен за по-голяма сигурност на чиновници и гости, а и с цел да се заобикаля контактът до разнообразни повърхности в общите елементи.
 Shipwreck Tower, планът за небостъргач в Прага, Давид Черни и следващата му провокация
Шокиращ небостъргач в Прага

Имаме ли потребност от сходни здания

Строителните действия към този момент са в ход, като се чака планът да бъде приключен през есента на 2023 година A след прерязването на лентата ще стане и ясно дали трите милиарда като основа ще го създадат най-скъпия небостъргач в света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР