Небезизвестна е сентенцията, че на глада очите са големи. Но

...
Небезизвестна е сентенцията, че на глада очите са големи. Но
Коментари Харесай

Ето как да си помогнем при преяждане

Небезизвестна е сентенцията, че на глада очите са огромни. Но при преяждането, гладът е последният фактор, който има отношение. Отрупваните с вкусни блюда трапези ни изкушават да преяждаме, само че положителната вест е, че има и някои хитринки, с които да си помогнем в такива обстановки.
Някои питиета, както и обособени храни, могат доста да подкрепят храносмилането и надлежно да понижат признаците на преяждане от богато отрупаните трапези.
Около час след банкет на храна чаша кафе може да има извънредно позитивен резултат. Причината е, че кофеинът оказва стимулиращо деяние вурху мускуалтурата на стената на стомаха. Така се покачва и процесът на преправяне на храната. Освен това оказва и диуретичен резултат, който разрешава по-бързото изчистване на организма от отрови посредством бъбреците.
Действието на кафето има оптимален резултат, когато няма прибавяне на други съставки – да вземем за пример прясно мляко, сметана, както и по-голямо количество захар. Подобен резултат може да има и потреблението на черен чай, заради сходни съставки, които се намират и в кафето. Освен това чаят е богат и на теобромин.
Към чаят е значимо да не се прибавя и захар, както и прясно мляко или сметана. Друг чай, който е прочут с възстановяване и забързване на храносмилането е така наречен Пу-ер, който произлиза от Китай, който минава през микробиологичната ферментация и оксидиране на листата.
Друг резултат върху организма е детоксикиращият, както и възстановяване и облекчение функционалността на черния дроб.
Ментовият чай, от своя страна, води до разпределяне на мускулатурата в стената на гастроинтестиналния тракт. Това свойство води до облекчение на коликите и спазмите, както и позивите за повръщане, гадене.
Някои плодове също могат да бъдат потребни при преяждане. Причината е, че плодовата киселина форсира процеса на храносмилане, както и обезврежда вредата от мазните храни. Най-ефективни помощници са ябълки, сливи, киви, ананас и по-голямата част от цитрусите.
Част от подправките също имат доста положително въздействие при справяне със признаците от преяждане. Добър образец е карамфилът, само че усъвършенстван резултат има канелата, както и кориандърът.
Джинджифилът е прочут със своя изразен резултат върху имунната система, само че не до там завършват неговите позитивни свойства върху организма. Така да вземем за пример в близкия изток се употребява както за директна консумация, по този начин и подготвен на чай. Добавянето на мед и лимон също е уместно.
Не до тук се изчерпва богатият набор на подобаващи храни и питиета. В случай, че откриете нещо, което Ви оказва помощ, чувствайте се изцяло свободни да го прилагате.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР