Не зная дали темата за болничните е най-важната, по-важното е

...
Не зная дали темата за болничните е най-важната, по-важното е
Коментари Харесай

КНСБ: Предложението за болничните няма да мине. Работодатели: В цяла Южна Европа е така

Не зная дали тематиката за болничните е най-важната, по-важното е че това е несъстоятелно и е невероятно да бъде прокарано.

Това съобщи водачът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров пред Нова телевизия във връзка предлагането на ръководещите първият ден от болничните да не се заплаща.

" Това раздели както политическия свят, по този начин и работодателите ", сподели още той.

" Първо споделят за какво ние плащаме за нещо, за което един път е платено, което е в действителност по този начин ", означи Димитров.

10% от болничните са с дълготрайност един ден. Това не значи, че всеобщо българите си взимат по ден болничен, с цел да си удължат уикенда.

Като мерим нещо с Европа, би трябвало да мерим и приходите си. Ако пребивавам на ръба, като ми вземеш една отплата, това какъв брой е - в случай че съм една шивачка, уточни още Димитров.

Национален осигурителен институт има доказани доходи за идната година, съобщи той.

Ивелин Желязков шеф на " Тристранно съдействие " в Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) съобщи обаче, че взимането на болничните се е трансформирало в пандемия. Той изясни, че през последните години те неведнъж са нарастнали.

" Когато един ваш служащ не е на работа, неговите служащи би трябвало да изработят и неговите отговорности ", сподели още той.

Най-малко болнични са взети през 2012-а. Това демонстрира, че тази мярка е работила. От тогава болничните и разноските порастват.

" Такава мярка има в цяла Южна Европа ", съобщи още Желязков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР