Не зная да е разкрито нито едно от знаковите убийства

...
Не зная да е разкрито нито едно от знаковите убийства
Коментари Харесай

Нестор Несторов: Нито едно от убийствата на Прехода не е разкрито

Не зная да е разкрито нито едно от знаковите убийства на прехода. Това призна в студиото на „ Тази сутрин” Нестор Несторов, градски прокурор на София през 90-те и два пъти член на Висш съдебен съвет.

„ Онова, което доближава до прокуратурата е, че не доближават данни, които да сочат към съответен причинител. Проверяват се разнообразни версии, само че в последна сметка не може да се стигне до някъде, има невъзможност. Или причинителят не е оставил никакви следи, или те са отстранени, прикрити по някакъв метод. Не се колебая да е оказван чадър от който и да е”, акцентира Несторов.

В същото време, той призна, че не знае за какво не е бил осведомен посредством бюлетина на Министерство на вътрешните работи за знаковия обир с двойно обезчестяване на децата на сем. Анчови в Чепинци през 1998 година, за който единствено двама от причинителите влязоха в пандиза. Несторов схванал за случая чак когато Цветан Цветанов като вътрешен министър го загатнал (т.е. към десетилетие по-късно).

„ Съдебната система се включва когато причинителят става прочут, до тогава оперативно-издирвателната активност е предоставена на органите на МВР”, акцентира някогашният прокурор. По думите му в случай че на този стадий не е свършено задоволително, няма по какъв начин едно закононарушение да бъде разкрито.

Несторов се разгласи за удължение на отминалостта за следствие на тежките закононарушения, която в този момент е 20 години, само че, съгласно него, би трябвало да е 35 до 50 години: „ Възможно е някой, който е причинител, след 30 години да направи признания, той ще остане ненаказан”. По думите му би трябвало да се постави ред и в процедурите по отсрочване на каузи, тъй като сега това се прави случайно: в едни случаи за след 4-5 месеца, а в други – за след 20 дни.

Като градски прокурор и правосъден кадровик той беше обект на инспекции поради имотното си положение. Днес Нестор Несторов не се дефинира като състоятелен човек. „ Аз адвокатствам. В България пенсиите са ниски, получавам тавана от 910 лева.”, изясни той и добави, че получава като възнаграждения до към 5000 лева годишно и има доходи от наем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР